Forum Doom Trooper

Zasady gry => Archiwa Bractwa => Zasady ogólne => Wątek zaczęty przez: Muleq w Luty 07, 2009, 07:40:18 pm

Tytuł: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Muleq w Luty 07, 2009, 07:40:18 pm
1. Czy np taki Drapieżniak jest stworem? Co prawda znaczek wskazuje ze jest ale w tekście nie ma słowa ze jest stworem lub przynajmniej ze jest za stwora uważany.
2. Na Bliztanku napisane jest ze może z niego korzystać Syn Rasputina. Czy Kozak uważany za stwora może z niego korzystać czy nie?
3. Czy gdy na Tusked Serett napisane jest " Give a Templar warrior" oznacza to ze mogę dać go tylko Templariuszowi czy również np takiemu Centurionowi Hordy?

Od razu chciałem wszystkich z góry przeprosić jeśli pytania są infantylne ale w sprawach Paradise jestem totalnym lajkonikiem ;D.
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Nekro w Luty 07, 2009, 10:35:14 pm
Masz tu linka do "Rozszerzenie zasad Doom Trooper CCG":
http://www.doomtrooper.pl/index.php?option=com_remository&Itemid=28&func=startdown&id=35

Jeśli dalej będziesz lajkonikiem to pytaj.

Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Muleq w Luty 08, 2009, 08:57:15 am
Niestety nie chce mi sie otworzyc. Moze jednak szybciej bedzie jak mi ktos udzieli odpowiedzi :)
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Pako w Luty 08, 2009, 09:59:38 am
nie wiem, czy Ci to pomoże, ale...
Cytuj
NOWY RODZAJ KART - STWORY
• Stwory to ogromne zwierzęta, zamieszkujące Mroczny Eden, które można dosiadać
podczas walki, jak POJAZDY.
• Poświęcając jedną akcję możesz dać Stwora wojownikowi, który może go używać.
• Stwora mogą posiadać tylko wojownicy przebywający na twojej Placówce.
• Wojownik może mieć albo jednego Stwora albo jeden POJAZD. Nie może mieć
więcej niż jednego Stwora czy POJAZD, i nie może mieć i Stwora i POJAZDU. Może
normalnie korzystać z innych kart Ekwipunku i Reliktów
• Jeżeli wojownik posiada Stwora, musi go ZAWSZE używać (w wypadku
POJAZDÓW jest inaczej).
• Na kartach Stworów podane są modyfikatory do WW, S, P i W dodawane do
współczynników wojownika dosiadającego bestii. Te modyfikatory zmieniają bazowe cechy
wojownika i są stosowane przed wszystkimi innymi.
• Dopóki do wojownika dołączony jest Stwór, nie może on z własnej woli opuścić
Placówki. Jeżeli wojownik zostanie „zmuszony” do opuszczenia Placówki na skutek działania
kat Specjalnych, Stwór jest odrzucany (chyba, że wojownik jest przeniesiony na inną
Placówkę).
• Wojownik korzystający ze Stwora może korzystać z Umocnień i może się ukrywać.
• Wojownicy uważani za Stwory nie mogą używać ani Stworów ani Pojazdów, nie
mogą być Przenoszeni, są odrzucani jeżeli zostaną przemieszczeni z Placówki. Mogą za to
korzystać z Umocnień i się ukrywać.

ad 1. wg. mnie Drapieżniak jest stworem.
ad 2. "Wojownicy uważani za Stwory nie mogą używać ani Stworów ani Pojazdów,(...)".
ad 2. Centurion hordy przynależy do Templariuszy, więc wg. mnie możesz mu także dać tego stwora.

>>rehost rozszerzenia<< (http://doomtrooper.googlegroups.com/web/rozszerzenie_zasad.pdf?gda=PvDgCEgAAAABU4_tB4RcY2_SbuYz05tr-OfekJGYk_7RCjD7IPfWsCQhtnRh71_nla1mfrOmD9GmwwmmjY8lLEkm5GsdcWpfGjVgdwNi-BwrUzBGT2hOzg)
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Nekro w Luty 08, 2009, 04:41:15 pm
Niestety nie chce mi sie otworzyc. Moze jednak szybciej bedzie jak mi ktos udzieli odpowiedzi :)

Żeby się otworzyło, ściągnęło musisz być zalogowany na portalu. Dotyczy to wszystkich pozycji które są tam dodane.
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Luty 08, 2009, 07:29:47 pm
Odpowiedzi są oczywiste - aż mnie zaskoczyło normalnie :P Aż mnie zatkało :)

1. Drapieżniak jest Stworem bo ma Ikonę stwora - na Dominiku też nie pisze, że jest wojownikiem, a jednak jest.

2. Templar Warrior to każdy Templar Warrior tak samo jak Capitol Warrior - nie ma kolesia o nazwie Templar... Zawsze jest Templar coś tam...

3. Pojazdy wykluczają się ze swtorami i wojownikami uważanymi za stwory tak samo jak pojazdy wykluczają się z wojownikami uważanymi za pojazdy ;)
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Muleq w Luty 09, 2009, 04:00:12 pm
Nigdy nie kryłem swojego stosunku do Placówki i całego Paradisa stad moja indolencja w tym temacie ;) Niestety turnieje zmusiły mnie do nadrobienia zaległości. Jak to mówia człowiek uczy sie przez całe życie ;).
Najbardziej mi zal ze Kozaków nie można wsadzic do Bliztanku. Najwieksza sympatie wzbudzili u mnie Synowie Rasputina ( chyba jakies zboczenie historyczne ;) ) a tu sie okazuje ze to najwięsze badziewie.  Pojazdów maja od cholery ale uzywac moga tylko Soldaci. Do dupy ten Paradise ;D
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Luty 09, 2009, 06:34:03 pm
A kto by tam Kozaków pchał do pojazdów?:) Przecież oni nic nie potrafią... Jak już to albo Shock Soldat, albo Flammen...
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Pako w Marzec 18, 2009, 09:48:47 am
Są wydane jakieś karty do odrzucania stworów?
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Lapson w Marzec 18, 2009, 09:56:15 am
W sumie to nie ma - jest jedynie karta Stworokradzi gdzie zabierasz i dajesz swojemu wojownikowi stwora.
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Nekro w Marzec 18, 2009, 10:35:22 am
Uniwersalna "niewinna sztuczka" lub "szlachetny stwór" ale ta ostatnia podpada bardziej obronnie.
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Lapson w Marzec 18, 2009, 11:12:05 am
No jeżeli tak to rozpatrywać to się znajdą karty takie jak Fala prawości, Do rzeźnika, Eliminacja, Zrównanie z ziemią czy Anihilacja :P
Tytuł: Odp: Stwory
Wiadomość wysłana przez: Pako w Marzec 18, 2009, 11:18:39 am
Nie nie. Codziło mi o konkretną kartę tylko na stwora - tak jak uszkodzenie działa na ekwipunek.  ;)

Dzięki za info.