Forum Doom Trooper

Zasady gry => Archiwa Bractwa => Kombinacje kart => Wątek zaczęty przez: Calesto w Luty 04, 2013, 11:21:58 pm

Tytuł: Wyspiarz Grinder + niesubordynacja + szef najemnikow
Wiadomość wysłana przez: Calesto w Luty 04, 2013, 11:21:58 pm
sytuacja:
- daje grinderowi niesubordynacje - staje sie najemnikiem
- na stole procz niego stoi szef najemnikow

pytaine brzmi:
czy grinder atakujac swoimi 4 atakami w 1 punkt wyciada 17, czy 32 ataku ??
Tytuł: Odp: grinder + niesubordynacja + szef najemnikow
Wiadomość wysłana przez: Muleq w Luty 04, 2013, 11:42:20 pm
Błąd. Po zagraniu Niesubordynacji Grinder nie zostaje Najemnikiem tylko żołnierzem bez przynależnosci i szef najemników na niego nie działa.
Tytuł: Odp: grinder + niesubordynacja + szef najemnikow
Wiadomość wysłana przez: Calesto w Luty 05, 2013, 12:33:07 am
na eng wersji jest ze becomes a freelancer, wiec pytam.
Tytuł: Odp: grinder + niesubordynacja + szef najemnikow
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Luty 05, 2013, 12:42:14 am
Z tego co się orientuję to zostaje Najemnikiem. Wyciąga 17. Skąd 32?
Tytuł: Odp: grinder + niesubordynacja + szef najemnikow
Wiadomość wysłana przez: Calesto w Luty 05, 2013, 12:48:53 am
luz. liczylem to w nastepujacy sposob - ma 3 i 3. szefo podnosi go o 5 i 5 , czyli kazdym atakiem wyciaga po 8. wiec jak laczy 4 ataki, sumuje zmodyfikowane ww i s. ale wystarczy mi to ze ma 8,8 i automat.
Tytuł: Odp: grinder + niesubordynacja + szef najemnikow
Wiadomość wysłana przez: Muleq w Luty 05, 2013, 08:37:13 am
Sorry, mój błąd ;).