Forum Doom Trooper

Zasady gry => Kombinacje kart => Wątek zaczęty przez: bulielmo w Październik 31, 2017, 11:04:46 am

Tytuł: Valpulgius i Pancerz przekleństwa
Wiadomość wysłana przez: bulielmo w Październik 31, 2017, 11:04:46 am
1. Czy Valp w pancerzu moze rzucać sztuka?
2. Jeśli tak to rzucając Pacyfizm to spada tylko przeciwnik?
Tytuł: Odp: Valpulgius i Pancerz przekleństwa
Wiadomość wysłana przez: doink w Październik 31, 2017, 02:12:03 pm
Cześć,

Wprawdzie ja tu nowy, ale nie widzę, żadnych przeciwskazań ;]

Valpurgius może rzucać wszystkie czary sztuki i pancerz mu w tym w żaden sposób nie przeszkadza. Wiele zależy oczywiście od tego jakiego zaklęcia będzie chciał użyć, przy zasadach na których ja zwykle gram nie widzę problemu. Przy zasadach które są tu wyznawane, wszystko zależy od konkretnej sytuacji i konkretnego zaklęcia.

W przypadku pacyfizmu, niezależnie od zasad spada tylko przeciwnik nieodporny na sztukę. Valpurgiusa chroni Pancerz Przekleństwa.
Tytuł: Odp: Valpulgius i Pancerz przekleństwa
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Październik 31, 2017, 09:37:23 pm
No też trudno mi to jakoś inaczej interpretować. Odporność nie przeszkadza w rzucaniu czarów, ale nie mają one wpływu na odpornego. Samodoskonalenia nie rzuci więc kiedy jest odporny bo będzie to palenie.