Forum Doom Trooper

Zasady gry => Zasady ogólne => Wątek zaczęty przez: Snake PL_issken w Czerwiec 18, 2019, 01:54:19 pm

Tytuł: Opcjonalna Mroczna Harmonia
Wiadomość wysłana przez: Snake PL_issken w Czerwiec 18, 2019, 01:54:19 pm
Does my Dark Legion warrior have to use a Dark Symmetry ability?
No. You always have the option to use the ability.
http://thewinternet.com/doomtrooper/rules/rules_questions.html#symmetry

Dlaczego tak nie gramy? Było o tym na forum? Nie mogę znaleźć.
Tytuł: Odp: Opcjonalna Mroczna Harmonia
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Czerwiec 18, 2019, 04:43:57 pm
Bo nie ma jasnych zasad włączania/wyłączania i były dziwne sytuacje. Trochę jak z Kultystami - w każdym momencie musisz mieć każdą MH zadeklarowaną, przynajmniej te typu Piekielna Moc itp. No i różne karty też tego wymagają - np. Wichry obłędu. Gramy więc wg zapisu na karcie. Jak jest na karcie, że możesz coś zrobić to możesz, a jak jest zapis że coś jest na stałe - np. dostajesz +X to zawsze to masz.

Inaczej stoi taki heretyk i jak leci Śmiertelna to akurat MH nie działa, a jak lecą Wichry to działa. ;)