Forum Doom Trooper

Zasady gry => Archiwa Bractwa => Karty => Wątek zaczęty przez: Diablerist w Maj 03, 2008, 04:19:53 pm

Tytuł: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: Diablerist w Maj 03, 2008, 04:19:53 pm
Łukasz uświadomił mi na turnieju, że owa karta działa nie tylko na karty MH dodające/odejmujące do statystyk.

Tak więc jak działa z:
1. Ożywienie - ożywiam dwóch Wojowników za 3 akcje?
2. Moral Decay - przeistaczam dwóch Wojowników za 3 akcje?
3. Postarzenie za jedną akcję rozdaję dwa znaczniki?
4. Rozkład/Zniekształcenie - za 10A odrzucam dwa Ekwipunki?
5. Strumień Kwasu/Wichry Obłędu?
6. Pound of Flesh?
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Maj 03, 2008, 10:45:07 pm
Tam gdzie można podwoić efekt chyba wszystko jest jasne :) Jak za X robisz czegoś 1, to za X zrobisz teraz 2 tego samego.
1. Raczej tak
2. Raczej tak
3. Tak
4. Tak
5. Hmm... za 5 A 2 rany tak zwane - czyli 2x tańsze
6. Pound - albo nic, albo 40 PA, albo dwóch ŻZ :)
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: Diablerist w Maj 03, 2008, 11:45:58 pm
Ok, to Alakhai z Przepływem Mocy rani Luterańskiego Strumieniem Kwasu płacąc 3A? :)
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Maj 04, 2008, 11:43:20 am
No tak jakby...
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: Marqwitch w Maj 10, 2008, 08:33:56 pm
1. Tak
2. Tak
3. Dwa znaczniki, za akcję (modyfikatory nie ulegają zmianie)
4. Za 10A odrzucane są dwa Ekwipunki (zastanawiam się, czy można zepsuć tylko jeden...)
5. Dwa obrażenia, za każde wydane punkty
6. Dwa efekty na dwa cele (zarówno efekty jak i cele mogą się powtarzać - oczywiście nie muszą)
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: Qlig w Marzec 07, 2010, 09:38:10 pm
będzie się to miało jakoś do Całunu?
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: Lapson w Marzec 08, 2010, 11:17:35 am
Chyba trzyma przez 2 tury.
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Marzec 08, 2010, 02:45:59 pm
Nie działa raczej - efekt przepływu mocy nie działa dwie tury więc trudno żeby MH działała podwójnie poza czasem działania karty specjalnej. Bez efektu na całun.
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: Snake PL_issken w Luty 21, 2016, 10:21:52 am
Poundem z Intensywnym nie da się odrzucić kart z ręki? Musiałbym odrzucić także swoje?
A co jeśli zechcę pozbawić PA przeciwnika, który ma mniej niż 40? Straci wszystkie czy Pound nie zadziała?
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Luty 21, 2016, 03:53:17 pm
Efekt jest podwojony jeśli to możliwe. Także nie ma opcji, że coś nie zadziała. W najgorszym wypadku zadziała standardowo.
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: Snake PL_issken w Luty 21, 2016, 04:56:41 pm
A jak jest z PA u gracza, który ma mniej niż 40 lub mniej niż 20, jeśli gram Pound Of Flesh bez Intensywnego? Traci wszystkie?

Snake PL_issken nie używaj skrutów typu "PoF". - nekro
Tytuł: Odp: Intensywny Przepływ Mocy
Wiadomość wysłana przez: pretorianstalker w Luty 21, 2016, 06:24:57 pm
Tak, gramy tak, że traci do 20 pkt. Jeśli ma mniej to wszystko.