Kwiecień 19, 2019, 12:33:55 pm

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.

Wiadomości - Skoq

Strony: [1] 2 3 ... 183
1
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Kwiecień 18, 2019, 01:49:06 pm »
No mi pasuje 11:00 w sobotę, Marcino & Snake - co o tym sądzicie?

2
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Kwiecień 18, 2019, 09:30:26 am »
A mnie uświadomiono, że mam w tą właśnie niedzielę imprezę rodzinną - więc też tylko 27.04 pasuje.
A więc - na sobotę - Marcino, Ja, Snake a na niedzielę Crane  i Snake? jakoś tak wychodzi.... To co robimy?

3
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Kwiecień 17, 2019, 12:19:42 pm »
Ja dałbym radę zamienić (tak na ten moment sądzę) - a Paradox czynny?

4
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Kwiecień 03, 2019, 09:04:59 pm »
Wow  - jeszcze ktoś się znalazł... Fajnie - ja też nie mam nic przeciwko proxom w sumie - to nie turniej, a może ktoś i tak będzie dążył do zdobycia oryginałów..... Tak czy owak - musi mieć nałożone wydruki na commony i w protektorach - żeby nic się nie wyrózniało.

5
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Kwiecień 02, 2019, 11:07:32 pm »
O dziwo bez fochów się obyło :-) Ale 27.4 też lepiej dla mnie wygląda nie ma co drażnić lwa ;-) To co? Wstępnie 27.4?

6
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Kwiecień 01, 2019, 10:29:23 am »
Dzięki za kolejne fajne spotkanie z DT. Gry długie raczej - ale tak to jest w 4 osoby ;) Lechu - Wichry Obłędu, Crane - Najemnicy z 30 Pancerza ( ;) ) / Mercenary, a w drugiej  grze - Toshiro, ja Legion na wojownikach "...z Callisto" i Snake - Mortyfikatorzy z Talismanami i Wymianą ( której ostatecznie nie zobaczyliśmy w grze ;)  ). Pierwsza gra - wygrana Lecha, druga - Crane'a (ach ta moja niecierpliwość z Eat This! ;) ) Tyle jeśli chodzi o kronikarski obowiązek. Kiedy gramy następny raz? Ja prawdopodobnie bym mógł 13.04 lub 27.04 - dajcie znać co sądzicie o tych sobotach.

7
Turnieje/rozgrywki / Odp: Kiedy jakis turniej?
« dnia: Kwiecień 01, 2019, 10:11:23 am »
Marcino - to np. Jerry nie jest stricte z Warszawy tak jak ja ;)

8
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Marzec 29, 2019, 10:22:21 am »
Ok to bez tych min 100 kart w sobotę. Te dwie karty  - sprawdzę i wezmę jak mam.

9
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Marzec 28, 2019, 09:24:28 pm »
Jak Wam bardzo nie pasuje, to tą jedną zasadę możemy zawiesić na sobotę, dajcie znać.

10
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Marzec 27, 2019, 08:19:08 pm »
O 13.00? Snake, zrobisz rezerwację dla 6 osób? ????

11
Obóz szkoleniowy / Odp: Próba złożenia talii bez kart Mortificatora
« dnia: Marzec 27, 2019, 11:18:20 am »
Jasne, że się da - dało się wygrać turniej talią bez kart specjalnych, to da się grać bez kart z Mortyficatora ;)

Z powtarzających się najczęściej mamy - Jokera (nie do zastąpienia  ale tak naprawdę to zawsze jest inna karta :) ), Hasty Getaway - jak Po Namyśle, Play It Again - jak Sposobność, Eat This!  - bez podobnych kart gdzie indziej, no i te, które wymieniłeś - Fill 'em up, przy Bractwie - Repudiate, Mercenary- można za niego użyć innych mocnych wartościowo wojów, no chyba, że gra się pod wystawienie go za 1000PA... Na początku przygody z tym forum i pierwszych moich turniejach w jego ramach organizowanych sam miałem mało kart z Mortyficatora - a gra jakoś szła...


A tak w ogóle - nie lepiej skombinować karty z Morta zamiast rozkminiać takie tematy? ;)

12
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Marzec 26, 2019, 10:36:23 am »
Ok, no to gramy!

Kim będziecie grać? Ja chyba dziwnym Legionem - ale talia taka do walki / pogrania ;)

13
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Marzec 20, 2019, 04:49:59 pm »
Czyli próbujemy ten 30.03 ostatecznie? Potwierdzajcie w miarę możliwości ;) JA TAK :)

14
Karty / Odp: Podwójna powinność
« dnia: Marzec 19, 2019, 10:12:24 am »
1. Nie ma tu błędu - przechodzi na Placówkę i się ukrywa (tak jak Winter napisał) - tak PP jak i "oryginalna powinność" - to jest TEN SAM wojownik a nie taki sam - jedyna różnica jest taka, że raz jest u jednego gracza, raz u drugiego.
2. Jak zabijesz PP to masz PZ za PP i nic więcej- bo wtedy normalnie zabijasz wojownika u przeciwnika (czyli nie ma go u Ciebie = nie dostajesz PA dodatkowo za "oryginał"). Na tej samej zasadzie dostaje się PZ za zabicie Powołanego / Przeprogramowanego wojownika (chodzi tu o Twojego woja pod kontrolą przeciwnika - czym de facto jest również PP).

15
Grupy regionalne / Odp: Warszawa
« dnia: Marzec 18, 2019, 09:19:43 am »
Snake - wojownik przechodzi - tak samo jak się np. ukrywa itd. bo to ten sam wojownik - z thewinternet:

"When I have my opponent's warrior DOUBLE DUTIED, and it's his turn and he is attacking with him, may I play INSPIRED and put my warrior (and therefore his warrior) into cover? How much can I mess with a DOUBLE DUTIED card when it is not my turn?
You can mess with the card as much as you could screw with your own warrior - because he IS your own warrior. If you have a DOUBLE DUTY of another player's Doomtrooper in your Squad, then that DOUBLE DUTY card is no longer a Special card, it has been transformed into the warrior card. And it is your warrior, so you can mess with your warrior as much as you want, and it will just happen to mess with the same guy sitting in your opponent's Squad. Remember, though, that in the situation you describe, the attack will STILL take place. Because the warrior ALREADY attacked, the attacker simply goes into Cover and gains the +3. For more on this see the TIMING section, above."

Co do blokowania - może skrót myślowy ale o to samo nam chodzi - przez PP nie można atakować gracza, nawet "oryginalną kartą" wojownika na którego zagraliśmy PP.

By the way - co do PP - pytania umieszczajmy w wątku o PP w dziale "Karty", tutaj piszemy o grupie warszawskiej ;)

Strony: [1] 2 3 ... 183