Czerwiec 23, 2021, 12:54:00 pm

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.

Wiadomości - pretorianstalker

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 363
31
SELEKCJA POLSKICH KART FANOWSKICH / Odp: Trzynaście Zaklęć (specjalka)
« dnia: Grudzień 18, 2019, 11:17:25 pm »
Ograniczenia w talii są jeszcze bardziej sztuczne niż rzadkość. :) I zmieniają się z turnieju na turniej więc karta działałaby dziwnie.

32
SELEKCJA POLSKICH KART FANOWSKICH / Odp: Trzynaście Zaklęć (specjalka)
« dnia: Grudzień 18, 2019, 12:41:52 pm »
Jest pewien problem z wykorzystaniem rzadkości danej karty. Do tej pory dla mechaniki rzadkość nie istniała.

33
Karty / Odp: Niewinna Sztuczka
« dnia: Grudzień 10, 2019, 09:17:56 pm »
Teraz z perspektywy czasu wydaje mi się, że NIE byłoby lepszą odpowiedzią. Ale chodzi o działanie Przejęcia. Przejmujesz kontrolę, ale nie możesz dać swojemu wojownikowi Sztuczki. Więc zasadniczo Się to wyklucza. Więc w sumie nic to nie daje. Tak czy inaczej Sztuczki do Zbrojowni nie odłożysz.

34
SELEKCJA POLSKICH KART FANOWSKICH / Odp: Zespół Inżynieryjny (specjalka)
« dnia: Grudzień 06, 2019, 11:39:37 pm »
Ta Ranga w świetle zasad najmniej istotna akurat. Istotne natomiast są:
-przydziel - przydziel to nie dołącz, a więc musi być zapis o tym, że karta pozostaje w grze i nie spada po Niewinnej sztuczce bo nie jest dołączona.
-zablokować
-karta zdarzeń
Uiszczanie opłaty jest jasne, ale też niestandardowe. :)

35
SELEKCJA POLSKICH KART FANOWSKICH / Odp: Zespół Inżynieryjny (specjalka)
« dnia: Grudzień 06, 2019, 11:12:02 am »
Dużo niestandardowych określeń używasz - potem wymagają dodatkowych zapisów lub wyjaśnień.
Mogłoby być tak:

Dołącz do KAPITANA (na razie nie ma wyższych stopni, więc wystarczy) poświęcając jedną akcję. Ten wojownik pozwala ci anulować dowolną kartę specjalną zagraną podczas Walki, w której bierze udział twój ŻZ jeśli zapłacisz 5 PA natychmiast po jej zagraniu.

36
SELEKCJA POLSKICH KART FANOWSKICH / Odp: Zespół Inżynieryjny (specjalka)
« dnia: Grudzień 02, 2019, 10:15:03 am »
Czy taka np. Inspiracja jest "przeciw"? Akcje pewnie zostaną wykorzystane przeciw, aczkolwiek sama Inspiracja daje tylko 3 akcje przeciwnikowi i nijak nie jest przeciwko komuś. Dlatego byłoby potem sporo dyskusji.

37
SELEKCJA POLSKICH KART FANOWSKICH / Odp: Zespół Inżynieryjny (specjalka)
« dnia: Listopad 30, 2019, 12:12:37 pm »
Problem jest taki, że użyto zwrotu "przeciw". Troche nieostre pojęcie - bo teoretycznie nie wpływałoby na karty globalne, ale dodano taki zapis. Ja bym uprościł i napisał, że możesz anulować efekt każdej karty specjalnej w walce, w której bierze udział twój ŻZ. Byłoby prościej, karta nieco mocniejsza, ale i tak bez przesady.

38
Karty / Odp: bunt
« dnia: Listopad 26, 2019, 07:00:27 pm »
My gramy zgodnie z zapisem - możesz to możesz, masz na stałe to masz na stałe. Piekielna moc np. jest na stałe. Koordynator też. Nie jest bronią - broni używasz podczas walki. Reszta zgodnie z opisem.

39
Karty / Odp: Etoiles Mortant
« dnia: Listopad 26, 2019, 06:54:40 pm »
Tak - wszystko bez akcji dozwolone w obydwóch przypadkach.

40
Karty / Odp: Etoiles Mortant
« dnia: Listopad 25, 2019, 07:30:56 pm »
Czynności to akcje - ta karta również istnieje w wersji angielskiej, aczkolwiek wątpię, żeby ktoś kogo znam taką wersję posiadał.

41
Karty / Odp: Etoiles Mortant
« dnia: Listopad 23, 2019, 12:04:42 pm »
Co do EM i Muru - tak, może atakować kogo chce.
Co do bycia noncombatantem:
-Pojmany, Zaginiony w akcji, po Błędzie nawigacyjnym, Shore leave, po Treningu, pod wpływem Snu itp. - noncombatant
-Uduszony nie - on nie może wykonywać akcji ale można go atakować
-na obozach jest zapis - may never attack and be attacked - definicja noncombatanta (można zwrócić uwagę na różnicę w karcie Cień - tutaj zapis mówi, że wojownika nie można atakować, ale on może dołączyć do walki czyli nie jest noncombatantem, ale nie broni gracza przed atakiem co wynika z dodatkowego zapisu na karcie)

42
Karty / Odp: Etoiles Mortant
« dnia: Listopad 22, 2019, 12:13:18 am »
Za Murem to noncombatant. Noncombatant to każdy wojownik, który nie może atakować i być atakowany. Jeśli z jakiegoś powodu nie może wybrać LC nie ma ograniczeń.

43
Zasady ogólne / Odp: Usuwanie kart z gry
« dnia: Listopad 22, 2019, 12:12:11 am »
Niewiele to zmienia w przypadku Niszczyciela. :) Tak zwane "choinki" na turniejach to rzadkość... Od czasów Czaszek :D

44
Ogłoszenia / Odp: Utrzymanie serwera
« dnia: Listopad 19, 2019, 12:10:32 am »
Chyba na wiosnę jakoś to zawsze było. Ale nie pamiętam dokładnie- można poszukać kiedy ostatnio była składka.

45
Klub Arkadin / Odp: Nazwy dodatków
« dnia: Listopad 17, 2019, 09:29:04 pm »
Nie posortowaliśmy wszystkiego. A drukowanie byłoby na zasadzie - chcesz uzyc to se drukujesz i wsadzasz w koszulki z normalną kartą żeby nie dało się poznać z tyłu - koniec filozofii.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 363