Czerwiec 19, 2018, 08:26:56 am
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 dnia: Maj 09, 2018, 01:53:20 pm 
Zaczęty przez Claus - Ostatnia wiadomość wysłana przez Claus
Witam. Mam do sprzedania lub na zamianę kilka rodzajów figurek do ed1. Wszystkie w blisterkach. Oto lista

9543 - Lutheran Disciples
9852 - Necromutant with Tormentor #2
9849 - Vestal
9818 - Sea Lion Wolfbane Commando
9851 - Necromutant with Tormentor #1
9684 - Nepharite Warlord
9829 - Hussar Sgt #2
9881 - Shock Trooper with Hvy Wpn
9882 - Ashigaru with Hvy Wpn
9900 - Crescentian Prophet
9683 - Venusian Marshall
9826 - Capitol Captain #2
9898 - Templar Centurion

Wymienić się mogę na karty DT , DE lub inne figurki Warzone lub Warhammer. Z chęcią odkupię też różne pojazdy do Warzone mogą być pomalowane byle całe.

Proszę pisać na maila claus.barbie.1125@gmail.com

 22 
 dnia: Maj 07, 2018, 05:41:50 pm 
Zaczęty przez pretorianstalker - Ostatnia wiadomość wysłana przez bulielmo
ja w pierwszy weekend czerwcowy odpadam - zawody wędkarskie :-). Maj - 90% na tak

 23 
 dnia: Maj 05, 2018, 11:27:06 pm 
Zaczęty przez pretorianstalker - Ostatnia wiadomość wysłana przez pretorianstalker
Czerwiec. Majowy termin mam wstępnie zaklepany.

 24 
 dnia: Maj 05, 2018, 11:26:30 pm 
Zaczęty przez nowka - Ostatnia wiadomość wysłana przez pretorianstalker
Dokładnie, ze wszystkim zgadzam się w 100%, chociaż z tą placówką jest drobny problem. Niby pierwszą akcją musi być przejście na placówkę i niektórzy upierają się, że można przejść nie wychodząc. :) Ja jednak w 100% popieram powyższe rozwiązania. Ważka nie jest kartą ekwipunku należącą do któregokolwiek z wojowników znajdujących się w środku.

 25 
 dnia: Maj 05, 2018, 06:59:27 pm 
Zaczęty przez pretorianstalker - Ostatnia wiadomość wysłana przez Skoq
Dla mnie 09.06 bardziej, choć na ten moment 26.05 też nie jest niemożliwy... ;-)

 26 
 dnia: Maj 05, 2018, 12:24:33 pm 
Zaczęty przez pretorianstalker - Ostatnia wiadomość wysłana przez Izzi
Propozycja terminów na turniej w Bielsku: 26.05 lub 09.06.
Proszę o informację, który by wam bardziej pasował i wstępne deklaracje ;)

 27 
 dnia: Maj 05, 2018, 12:21:25 pm 
Zaczęty przez nowka - Ostatnia wiadomość wysłana przez Izzi
Wczoraj podczas gry pojawiła się różnica w interpretacji działania ważki z paroma kartami, więc postanowiłem odkurzyć ten wątek. Ja akurat skłaniam się do działania przedstawionego powyżej, które wynika przede wszystkim z różnic w zapisach ekwipunków takich jak: "attach", "use" i "equip", ale wczoraj niestety zostałem przegłosowany, więc może jak w jednym poście przedstawie to jak ja rozumiem działanie ważki z paroma kartami i koledzy zmienia swoje heretyckie poglądy 8) Do rzeczy.

KLEIN HELITEK DRAGONFLY
ADD TO YOUR SQUAD AS ONE ACTION. AIRSHIP and VEHICLE. +5 to A. Holds up to three Bauhaus warriors (enter or exit the Dragonfly as one action each). Warriors in the Dragonfly may not use other Equipment cards, and can only be wounded by opponents using SHOOT WEAPONS or VEHICLES. If Dragonfly is discarded all warriors in the Dragonfly are killed (points are earned as normal).

Moim zdaniem z ważki jasno wynika, że jest ona dołączona bezpośrednio do szwadronu i wojownik, który wsiadł do niej w żadnym momencie nie staje się jej posiadaczem (bo nie ma mowy o żadnym "equip", "hold", "given", czy innym "attach"), a jest tylko użytkownikiem - korzysta z efektów tego ekwipunku, przez co dotyczą go również jego ograniczenia (brak możliwości korzystania z innych kart ekwipunku i umiera wraz z zestrzeloną ważką). Można to trochę rozumieć, że to wojownicy są podłączeni pod ważkę, a nie odwrotnie.

A tu problemy jakie wczoraj się pojawiły i rozwiązanie, które ja przedstawiałem:
1. Ważka z wojownikiem + Sojusz Bauhaus + Gniew Algerotha/Brak paliwa/Wiek katastrof/itp.
Ważka spada, bo sojusz broni tylko ekwipunki dołączone do wojowników. Analogicznie będzie z Grabieżcą i wyznawcą Algerotha + Gniew Algerotha = Grabieżca spada.
[BAUHAUS. Equipment cards attached to your Bauhaus warriors may never be discarded unless possessing warrior is also discarded.]

2. Ważka z wojownikiem + Uszkodzenie/Sabotaż
Nie można w ogóle zagrać uszkodzenia, bo ważka nie jest ekwipunkiem wojownika. Sabotaż na Bauhaus też nie odrzuci ważki.
[Malfunction! PLAY ON ANY WARRIOR AT ANY TIME. One of the affected warrior's weapons or equipment cards, chosen by you, is discarded.]
[Sabotage! PLAY AT ANY TIME. Choose one of the five corporations, the Brotherhood, or the Dark Legion. All the members of that organization in play must discard all of their equipment cards.]

3. Ważka + wojownik, który nie może posiadać ekwipunku (ma zapis typu "may never be equiped", czy "may not be given equipment")
Może normalnie wsiąść do ważki. Nie pozwoliłby na to tylko zapis typu "may never use equipment cards".
Analogicznie Triangulator + Zhurgon (przykład z wczorajszej gry), Zhurgon normalnie dostaje bonus z Triangulatora albo Grabieżca + Biogigant, gdzie wielki mięśniak wsiada do malutkiego pojazdu.

4. Ważka z wojownikiem + placówka
Wojownik za akcję musi wysiąść i za kolejną przejść na placówkę, bo jest ona dołączona do szwadronu i nie ma zasady pozwalającej ją przenieść na placówkę. Dodatkowo efekt ważki nie przechodzi do placówki, bo wojownik musi się znajdować w tym samym obszarze, aby móc z niej korzystać.

To chyba było na tyle, może jakiś inny przykład pojawi się jeszcze w trakcie dyskusji ;)

 28 
 dnia: Maj 02, 2018, 04:57:00 pm 
Zaczęty przez Jerry - Ostatnia wiadomość wysłana przez Muleq
Łał!! Nigdy bym się nie spodziewał tak głębokiego znaczenia nazwy tej karty. Wielkie gratulacje dla osób, które tłumaczyły karty, a z drugiej strony niewiarygodne, że nie umieli sobie poradzić z przetłumaczeniem słowa use i play :D. Ciekawe również czy Winter tworząc ta kartę zdawał sobie sprawę do czego nawiązuje jej nazwa?? 

 29 
 dnia: Maj 02, 2018, 01:56:53 pm 
Zaczęty przez Jerry - Ostatnia wiadomość wysłana przez pretorianstalker
Zastanawialiście się kiedyś na tym ciekawym tłumaczeniem karty Nimrod autocannon na Działko Myśliwy? Jeśli ktoś jest zainteresowany to odpowiedź znajdzie w Starym Testamencie - Księga Rodzaju, rozdział dziesiąty.

 30 
 dnia: Kwiecień 23, 2018, 05:32:43 pm 
Zaczęty przez Nekro - Ostatnia wiadomość wysłana przez Żeleś
Na otarcie łez ,wygrałem box warZone w miare dobrej cenie
Wysyłka tylko niszczy system 1/3 wartości boxa

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10