Nie wydaje mi się, by internet zabił karcianki, Przed Pandemią Magic miał się bardzo dobrze i ma się tak już od prawie 25 lat, a wersja cyfrowa myślę, że jeszcze bardziej spopularyzowała tę grę, chciałbym, aby wersja cyfrowa Doomtroopera pomogła tej grze w taki sam sposób, ale też Magic ma spore budżety na promocje, i turnieje o setki tysięcy dolarów nagród, które wygrywają także Polacy, ale moim zdaniem sama gra ma trochę przewag nad DT. Jest znacznie dynamiczniejsza, zazwyczaj w jedną rundę turnieju zagramy 2-3 gry, myślę, że mechanika jest bardziej przemyślana i bardzo prosta, no i nie ma takich problemów jak tu, bo wszystko jest czytelne, wiadomo co jak działa, talie są bardzo zróżnicowane, nie bazujące na tych samych kartach, zbanowanych kart jest kilka, a reszta na tyle zbalansowana, że każdej można mieć do 4 sztuk, środowisko gry (talie) zmienia się co kilka miesięcy. Ale Doomtrooper ma ten wspaniały klimat mrocznego sf z super akcentami militarystycznymi i dlatego do niego wróciłem, ale gdyby wyszła jakaś nowa edycja która nieco stuningowała by grę i karty, wyeliminowała pojawiąjace się w grze errory było by super, ja np chętnie zagrałbym samymi kartami z base setu, bez żadnych przegiętych kombinacji.