Lapson zapytał mnie dlaczego nie krytykuje jego zasad. Otóż na prośbę ww. zaczynam miażdżąca krytykę:
1.Całkowity ban na discard - Będzie czy nie będzie to mi to pikuś
2.Częściowe zakazanie Śmiertelnej Rany, Boobyiego - popieram, zobaczymy czym wtedy Skoq będzie grał
3.Ograniczenie Przenośnej miny - obojętne.
4.Wymiana zbanowana - może być.
5.Będzie można grac wszystkimi promo - na poniższe się nie zgadzam:
a)Golgotha - The Warrior Princess
b)Primal Bitch
c)Oczarowanie
d)Strażnik Gargoyla
6.Grinder dozwolony - nie lubię i nie chce
7.Zastanawiałem się nad odbanowianiem pewnych kart - jestem na nie (możesz więc mnie nazwać leśnym dziadkiem i betonem)
Ale poważnie mówiąc to turnieje jakie gramy nie wydają mi się dobrym miejscem na dopuszczanie kart które już dawno okazały się "przesadzone".
8.Deal with it - patrz pkt7
9.Ograniczone zasoby - trzeba brać urlop na poniedziałek bo grać turniej skończymy z niedzieli/poniedziałek
10.Dodatkowo po użyciu anihilowany jest Pech - może być.
11.Całkowite przeniesienie zasad placówki - Do tej pory nic mnie tak nie ścięło jak ta zasada. Jestem stanowczo przeciwny. Jak chcesz tak grać to ja już nie wiem co powiedzieć ... dla mnie to jakaś "rewolucja" ale nie na +.
12.Turniej drużynowy - fajny pomysł, popieram nawet jak swojego sojusznika będzie się losowało.
13.Nie ma PZ za atak na gracza - wtedy pojawią się talie na coś innego. Nierozsądne wg mnie posunięcie.
14.Ograniczona ilość C, U i R w talii - duży aplauz. Podoba mi się.
15.Turniej tematyczny - patrz pkt. 14
16.Myślę by zrobić gry do dwóch zwycięstw - jak będzie max. 5 graczy w grupie to tak inaczej nie ma to sensu ze względu na czas.
Mam nadzieję iż moja opinia wpłynie tylko na rozwój dyskusji na plus.