pare uwag wlasnych:
1) KARTY PROMO - wg mnie kiepski pomysl, niektore z nich tworza potezne komba, a suma sumarum grac nimi (tymi grywalnymi, nie smieciami) beda tylko nieliczni - ci ktorzy je maja ;p
2) TURNIEJ DUZYNOWY - fajny pomysl, niestety znow na nie, primo parzysta liczba uczestnikow, po drugie co z tego ze masz fajna talie jak trafi ci sie sojusznik ktory nie gra nic.
3) OGRANICZENIE R,U,C - jestem na tak, mogloby byc ciekawie, tylko trzeba by ustalic jakies rozsadne proporcje RUC (1:2:4 ?), no i w miare wyrownane szanse dla graczy posiadajacych slabsza kolekcje
4) DISCARD etc- mozna to zbanowac, tak samo jak wymiane, smiertelna i co tam jeszcze chcecie, ale wg mnie nie da sie zmusic graczy do zabijania, predzej czy pozniej wymiany, discardy, booby trapy sie wszystkim znudza. poza tym tak w gruncie rzeczy jestem przeciwnikiem banowania czego popadnie.
5) PLACOWKA- super pomysl, traingulator dolanczasz do placowki lub kohorty lub szwardonu (mozesz miec 2 w szwardonie, 2 w kohorcie i 1 na placowce) i dziala tam gdzie jest, a nie jakies bzdury o "przedluzaniu".
6) KARTY ZBANOWANE- wg raczej nie, nie ma senu grac w ten sposob ze odbanujemy to i to ale beda dzialac zupelnie inaczej niz na nich pisze (np odbanujmy Deal with it (pod warunkiem że można by odrzucać kartę z końcem tury) to mi sie nie podoba)
7) ZOSTAWCIE PECH W SPOKOJU ! ;p
TURNIEJ TEMATYCZNY - jestem na tak, tylko trzeba dopuscic wstydy, amulety, nieudane, zawoda harmonie etc. (to bedzie dluga lista
)
9) DO 2 ZWYCIESTW - wstrzymuje sie, choc mały plus, wreszcie bedzie mozna grac sidebarem legalnie, a nie podpatrujac kto czym gra ;p jednakze trzeba by sie wtedy podzielic na 4? grupy, minus tego taki ze na turnieju zagrasz z mniejsza liczba roznych tali, a to ze gram 8 gier kazda z innym przeciwnikiem najbardziej mnie cieszy na turniejach
10) OGRANICZYC mine i dopuscic grindera DO 1 SZTUKI - tak! // rozumiem ze biednej ucieczki nie ograniczamy
?
jak pisalem to tylko moje drobne uwagi, mam nadzieje ze po burzliwej dyskusji cos razem wypracujemy i bedzie w miare ciekawie