Forum ogólne > Talie/taktyki
Zasady budowania talii turniejowych - Paul Beakley
WingedHussar:
Czy czuje się ktoś na siłach przetłumaczyć to na polski ?
Nie wszyscy biegle władają tym językiem. Zresztą ten tekst chyba powinien być nawet na portalu jako bardzo istotny ;)
Wspomagajmy początkujących (mnie, bo po 10 latach chyba taki jestem).
pretorianstalker:
Na siłach tak, ale to sporo roboty i w sumie nic z tego nie wynika :) Albo oczywiste oczywistości, albo rzeczy kompletnie nieistotne... Znaczy ja chyba nigdy całości nie przeczytałem bo w wielu pkt się nie zgadzam - proporcje wojowników do innych kart w talii? Po co to komu - przecież to zależy od strategii. Niektóre dobre talie wymagają 30 wojowników inne dobre talie 5... Masa takich ogólników - jak jesteś nowy (stary "nowy" gracz :) ) to złóż talię - pograj z kimś - zobacz co nie śmiga i popraw. Odejmuj karty, które kisza się na ręce, dodaj to co może Cię przyspieszyć, dodaj lub odejmij wojowników w zależności od tego do czego ich wykorzystujesz i jak często ich brakowało/było za dużo... I powodzenia.
WingedHussar:
--- Cytat: pretorianstalker w Stycznia 07, 2010, 03:38:07 pm ---Na siłach tak, ale to sporo roboty i w sumie nic z tego nie wynika :) Albo oczywiste oczywistości, albo rzeczy kompletnie nieistotne... Znaczy ja chyba nigdy całości nie przeczytałem bo w wielu pkt się nie zgadzam - proporcje wojowników do innych kart w talii? Po co to komu - przecież to zależy od strategii. Niektóre dobre talie wymagają 30 wojowników inne dobre talie 5... Masa takich ogólników - jak jesteś nowy (stary "nowy" gracz :) ) to złóż talię - pograj z kimś - zobacz co nie śmiga i popraw. Odejmuj karty, które kisza się na ręce, dodaj to co może Cię przyspieszyć, dodaj lub odejmij wojowników w zależności od tego do czego ich wykorzystujesz i jak często ich brakowało/było za dużo... I powodzenia.
--- Koniec cytatu ---
o i ten tekst też na stronę główną :D
pretorianstalker:
Po temacie o Lackey CCG i tym temacie widzę, że ciężko dogodzić :) Co robić - taki urok oficjalnie martwych karcianek, że nie ma za wielu zasobów, graczy itp, itd... Ten artykuł moim zdaniem nie ma większego sensu - nic nie przebije doświadczenia. A żeby doświadczenie zdobywać nie trzeba talii turniejowej tylko minimum jednego przeciwnika - i można się szkolić na zasadzie wyścigu zbrojeń.
Muleq:
Kiedyś w Magiach i Mieczach różne "autorytety" pisały jak należy składac talię. Ten tekst jest mniej więcej w tym samym stylu ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej