Maj 21, 2019, 04:42:30 pm

Autor Wątek: Zmiany w zasadach dotyczących sierżant/ów.  (Przeczytany 2891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

koszal

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 237
    • Zobacz profil
Zmiany w zasadach dotyczących sierżant/ów.
« dnia: Maj 17, 2006, 11:25:32 am »

Temat jest inspirowany oficjalnymi- nowymi zasadami Wintera wrzuconymi przez Pretorianstalkera w kamienne archiwa.

Mnie osobiście nie podoba się (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem) opcja mówiąca, że
NIE MOŻNA DOŁĄCZYĆ SIERŻANTA DO WOJOWNIKA O WYŻSZYM W.
Traci na tym taki capitol (snajperzy).
Traci cybertronic (robot zabójca).
Traci bauhaus (grizzly, wenusjański szeryf, albo komendant w T-32).
Traci imperial (gwardzista wilczej kawalerii).
A jak ktoś traci, to zyskuje ktoś inny:
Mishima, Bractwo Plemiona i Legion (ten ostatni akurat mógłby trochę zyskać).

A Wam jak się taka opcja podoba?
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2009, 04:31:39 pm wysłana przez Nekro »
Zapisane

Nicodemus

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 597
    • Status GG
    • Zobacz profil
    • http://www.doomtrooper.pl
Zmiany w zasadach dotyczących sierżantów.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2006, 11:33:35 am »

Mishima -( łowca demonów i władca cieni) to sa kroczacy wsrod cieni wiec mishima tez traci
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5413
    • Zobacz profil
Zmiany w zasadach dotyczących sierżantów.
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2006, 12:34:59 pm »

Mi też zasada ta się nie podoba  
Osobiście jej nie stosuję (dołączanie wojowników o wyższym W niż sierżant mam na myśli).
Właśnie po to wrzuciłem zasady żeby przedyskutowac  
Tutaj, będę bronił napewno:
-Sierżant nie może być dołączony do sierżanta
-Jedna jednostka - jeden sierżant - żeby nie było przekrętów  (wskazuje na to Carter)
Ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Oto wszystki zasady sierżantów:
Cytuj
SERGEANTS

1) Only warriors with BASE Values LOWER THAN the BASE Value of the Sergeant may be assigned to the Sergeant. This means that the only numbers you compare are the Values printed on the warrior cards. Do NOT take V modifiers into account, even if the modified V of the assigned warrior is equal to or higher than its Sergeant. The reason is that Value is not equivalent to "rank", it is a measure of the individual’s worth on the battlefield. As everyone knows, the lowliest private may be more worthwhile than any high-ranking goon in the thick of battle! This leads to a few assumptions:

* Sergeants may not be assigned to other Sergeants.
* A lowly SEA LION with a ton of V enhancers may be assigned to a Sergeant.
* You don’t have to worry if some warriors have higher or lower modified V’s than others.

2) A warrior card group (for example, the SEA LIONS, the CLANSMEN, the FREE MARINES, the BAUHAUS BLITZERS, etc.) may only have one Sergeant assigned to it.

3) If a warrior group’s Sergeant is killed, they may have another Sergeant assigned to it.

4) If the last of the assigned warrior group is killed, the Sergeant may be re-assigned to a different warrior group.

5) Once a Sergeant is assigned to a warrior group, the assignment is permanent while both the group members and the Sergeant are in play.

6) You do NOT have to assign the Sergeant to a warrior group when he is played. You may assign the Sergeant at any time (even during combat). Once assigned, the Sergeant is stuck with that group, and they are stuck with him!

7) If the Sergeant loses it’s Corporate affiliation, the assignment is broken. Likewise, if the last of the assigned warriors loses its affiliation, the assignment is broken. Remember that many times when a Corporate warrior is turned into a Heretic, he still keeps his Corporate affiliation (he becomes a spy!).


Mamy więc nastepujące zasady:
1.Sierzantowi można "przypisać" jednostkę o bazowym W niższym niż sam Sierżant.
(osobiście nie lubię tej zasady - patrzpowyżej)

2.Grupa wojowników (np. Błyskawice bauhausu, Żołnierze piechoty) może być przypisana tylko do jenego Sierżanta.
(tutaj zgadzam się jaknajbardziej)

3.Po zabicu Sierżanta, grupa może dostać nowego Sierżanta.
(sprawa oczywista)

4.Jeżeli ostatni członek grupy zostanie zabity, Sierżnat może dostać nową grupę pod dowództwo.
(dla mnie ok :) )

5.Przypisanie grupy Sierżantowi jest stałe i nie można go zmienić dopóki Sierżant i członkowie grupy są w grze.

6.Sierżantowi przypisujemy grupę w dowolnej chwili.

7.Kiedy Sierżant utraci przynależność do korporacji, "przypisanie" przestaje obowiązywać. Podobnie jest gdy "przynależność" utraci ostatni członek grupy przypisanej.
(tutaj bym trochę pozmieniał - uważam, że dopóki Sierżant pozostaje Żołnierzem Zagłady, może wspomagać innych ŻZ. Ze strony Sierzanta zerwanie układu następuję więc tylko wtedy kiedy przejdzie na stronę legionu - nie może wpomagać ŻZ. Kiedy ŻZ utraci przynależnośc do korporacji również wiele nie powinno się zmieniać - dopiero kiedy przejdzie na stronę legionu).

Napiszcie, które zasady waszym zdaniem powinny obowiązywać, a które nie i co sądzicie o ewentualnych zmianach.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Zmiany w zasadach dotyczących sierżantów.
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2006, 02:03:55 pm »

Ja uważam, że wszystkie powyższe zasady są (w miarę) dobre i osobiście stosowałbym je wszystkie.
Zapisane

koszal

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 237
    • Zobacz profil
Zmiany w zasadach dotyczących sierżantów.
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2006, 09:34:21 pm »

Jak dla mnie (z wyjątkiem punktu o zakazie dołączania do wojownika o wyższym W) wszystko pasi.
A punkt wymieniony wyżej mi nie pasi, bo sierżanci mają różne W w różnych korporacjach.
Zapisane

cFaniak

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 29
    • Zobacz profil
Zmiany w zasadach dotyczących sierżantów.
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 16, 2006, 11:55:50 pm »

Osobiscie podzielam zdanie pretorianstalker'a. Mam w talii mishimy sierzantow, ale jeszcze nie gralem nia, wiec nie wiem do konca jak to dziala :P Mam nadzieje ze w poniedzialek sie dowiem :D
Zapisane