Sierpnia 15, 2026, 05:10:06 am
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8   Do dołu

Autor Wątek: Avangarda 6 - Warszawa, 24 VII 2010  (Przeczytany 37283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kati

Odp: Avangarda 6 - Warszawa, 24 VII 2010
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 22, 2010, 08:38:44 pm »

więc tak z przykrościa muszę donieść, iż moja szansa na pojawienie się na konwencie wynosi coś w okolicach błędu statystycznego  :-[  powód spłukalem się do cna, jesli się pojawię to sprawię miłą niespodziankę  ;)

Diablerist

• Valpurgius?
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 22, 2010, 08:40:54 pm »

Sorry, nie będzie mnie.

Nekro

• phpBB Moderator
  • Coś W Dowolnej?
« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 22, 2010, 09:16:19 pm »

Ktoś chce zagrać drafta zamiast Diablera? Jedna z ostatnich okazji ;)

Kati zaptaj Cthulu czy będzie a ty Diabler zapytaj Kwakera ostatecznie.
« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 09:21:23 pm wysłana przez Nekro »

Diablerist

• Valpurgius?
« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 22, 2010, 09:50:23 pm »

Nie będzie go Wawie, a nawet jakby był...

Skoq

• phpBB Moderatorzy
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 22, 2010, 10:14:17 pm »

Lechu - jak będę na miejscu (kilka godzin wcześniej z tytułu Dark Edenu) to pogadam z orgami, może coś się załatwi.
« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 10:22:27 pm wysłana przez Skoq »
Berta Builder v 8.7 :D

Lechu

« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 25, 2010, 03:54:46 pm »

turniej bardzo fajny. ostatecznie dotarlo 16 osob, wiec gralismy dwie grupy po 8. ciekawa sytuacja miala miejsce w grupie A, ktora to bezapelacyjnie wygral Qlig z kompletem zwyciestw. Natomiast na drugim miejscu, biorac pod uwage tylko stosunek wygranych-przegranych, bylo 4 graczy z bilansem 4-3. Z tej czworki najgorszy okazal sie Nekro i jego zabraklo w cwierfinale.
Koniec koncem na podium staneli 1. Mlody 2. Qlig 3. ja; tuż za podium 4. Skoq. Tak wiec, Warszawa okazala sie goscinna i pozwolila gosciom z Czestochowy zmierzyc sie w finale.

Jesli chodzi o CW, to ja i Date zagralismy tylko dwie gry, obie zwycieskie.

Nekro

• phpBB Moderator
  • Coś W Dowolnej?
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 26, 2010, 10:20:17 am »

W 1 przegranym meczyku dostalem 2x powolaniem w dowolej chwili i dlatego przerznolem grupe (cos mi tam mowilo zebym to sprawdzil ale olalem ten wewnetrzny glos - mam za swoje :D - zostaje mi tylko czuc sie moralnym zwyciezca tego pojedynku ;D ). Turniej swietny, kupa graczy i swietnej gry w CW. Szkoda ze Panowie z polnocy nie zostali dluzej - my zawsze gramy do bialego rana. Draf wypasiony - Skoq trafil ujawnienie, znawce i zadzil cala gre. Nawet moj crenszaw nie zdolal go tknac. A te bosterki WZ nieziemskie. W paru jedym boosterkach wszystkie karty takie same. Ja mialem przykladowo 7xspusteszony asteroid, jerry smocze motory mishimy a skoq niezdarnosc. Zostaje mi pogratulowac zwyciezcom. A! W Czestochowie macie wypasne i tanie zarcie (frytki 100g - 1,50). Mmmm. Po powrocie spalem 15h - starosc :D

Skoq

• phpBB Moderatorzy
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 26, 2010, 10:55:41 am »

Na wstępie chciałbym podziękować wszystkim, którzy przybyli na ten, myślę, udany turniej - było nas ostatecznie 16. Udało się rozegrać poza turniejem głównym drafta (Nekro, Jerry i ja), i kilka gier Corporate Wars - ostatnia kończyła się ok 6.00 rano, po czym uciekaliśmy na pociągi przez ogrodzenie szkoły (drzwi były zamknięte) ;) Pierwsze miejsca:
1. Młody,
2. Qlig,
3. Lechu,
4. Skoq,
Resztę listy dołączę po przeliczeniu wyników ;)
Fajnie, że byli również koledzy z Mazur (Oan, Kowboj, Czysiaczek) i Snake - zapraszamy na przyszłość częściej  na turnieje :)
Zagraliśmy na dwie grupy po 8 zawodników, potem ćwiartki, połówki i finał / mecz o 3 miejsce - udało się równiez zorganizować nagrody dla "pudła" :) . Potem zagraliśmy draft – jak zwykle ten typ rozgrywek dostarczył wiele zabawy, a mi znacznie poprawił i tak już dobry humor – trafienie Ujawnienia Przeznaczenia i Znawcy Sztuki, które to dobrałem dodatkowo w pierwszych 7 kartach draftowej rozgrywki rozwaliło mi głowę… miałem wśród ciekawych R jeszcze Maxa Steinera i  Nefarytę Algerotha. Nekro tez trafił nieźle – Crenshaw, Całun, Jerry-  Zabójstwo z ciekawszych… Pako – musimy kontynuować ten proceder  :D
Corporate Wars – udało się zagrać chyba 6 drużynom, co prawda wskutek nieobecności Roboraczka nie mogłem uczestniczyć, a miejsce w drużynie z TrStarterem odstąpiłem Nekro, to dzielnie kibicowałem do końca rozgrywek o 6.00 – mam nadzieję, że każdy nagrał się wystarczająco.  ;)
Z ciekawych momentów – kojarzę teraz draftową „Błogosławioną WERSALKĘ Laurę z Ikei”
Przy okazji naszego turnieju w tej samej sali grali Dark Edenowcy – przez co miałem okazję wziąć udział w dwóch turniejach jednocześnie ;) Piszcie, co Wam utkwiło w pamięci z ciekawych / śmiesznych sytuacji i ogólnie jakie wrażenia były po turnieju. Pozdro i do nastepnego grania ;)

PS. Wyniki / rankingi / swoją talię wrzucę tak szybko jak to możliwe. Proszę również o podzielenie się zdjęciami - o ile pamiętam, ktoś miał aparat ;D
« Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2010, 10:58:20 am wysłana przez Skoq »

Qlig

• Władca Pechów
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 26, 2010, 11:36:34 am »

Jako, że już doszedłem do siebie mogę napisać parę słów. Turniej był bardzo udany, 16 graczy to dużo jak na ostatnie spotkania. Brawa dla Skoq'a, który to wszystko zorganizował, załatwił nagrody oraz dzielnie kibicował do 6:00 i grał, gdy tylko ktoś biegł za potrzebą. Avangarda jako konwent również na plus, fajna atmosfera, dużo się działo, itd. Z ciekawszych rzeczy przyznam, że fajnie było zagrać w finale z Młodym :P - szkoda tylko, że nie zagraliśmy ani partii w domu, może wtedy lepiej by mi poszło.
Osobne gratulacje dla Startera, który to już jest pewniakiem do wyjścia z grupy :D
Do następnego turnieju ! Mam nadzieję, że wkrótce :D

ps. Nekro - mam nadzieję, że do frytek poprosiłeś o gratisowe sosy :D
ktoś będzie miał przerażającego pecha...

Pako

• Legionista
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 26, 2010, 01:17:13 pm »

Pako – musimy kontynuować ten proceder 

Ehh... Mnie boostery średno zachęciły do dalszego draftowania ;)
Znawcę biorę! :D
Zasady warszawskie

Cytat: Paul Beakley
Beg, borrow or steal every Manifest Destiny you can find (...)

Muleq

« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 26, 2010, 05:43:56 pm »

Na wstępie chciałem pogratulowac Skoqowi świetnej organizacji turnieju. Wszytsko dopięte na ostatni guzik. Co do samego turnieju dzieki temu że przyjechało 16 Graczy naprawdę był ciekawy. Trafiłem do grupy A, która zdominował Qlig wygrywając wszytskie pojedynki. Właśnie gre z Qligiem bede długo wspominał gdyż przy lepszym zagraniu kilku kart z mojej strony istniała realna szansa na wygraną. Z drugiej strony nie ma co gdybac tylko sie zrewanżować na natępnym turnieju ;). Z Lechem praktycznie nie miałem nic do powiedzenia. Moja talia oparta na Inflltracjach i Trzęsieniach ziemi była wyjątkowo łatwym przeciwnikiem dla Sterowców Lecha. Jeden z dziwniejszych pojedynków miałem z Nekro. Gdy prowadziłem 36 do 0 i wydawało mi sie że w pełni kontroluje grę Skoq poprosił mnie o pomoc w wybraniu nagród. Gdy wróciłem po kilkunastu minutach sytuacja diametralnie sie odwróciła do tego stopnia że przegrałem do 39. ( PO RAZ KOLEJNY!! ) Nie mam pretensji do Nekro ale nigdy więcej już nie przerwę pojedynku ;). Na szczęście dla mnie wydarzenia w naszej grupie tak sie potoczyły że 4 z nas miało identyczny stosunek wygranych i przegranych wiec zadecydowały małe punkty w których byłem najlepszy i wyszedłem z drugiego miejsca pechowo trafiając na Młodego. W pierwszej wersji miałem grać ze Skoqiem ale sytuacja zmieniała sie w każdej chwili a pojedynki z teoretycznymi outsiderami były grami o życie ( Nekro vs Conan ;D, Lechu vs Jerry ) Z Młodym mieliśmy bardzo podobne talie, Jerry nazwał je "samogwałty" :D. Problem w tym że talia Młodego była szybsza. Nasz pojedynek w ćwierćfinale był bardzo krótki. Ja w pierwszej turze zdobyłem 23 pkt. Mody odpowiedział 20. Ja w następnej turze nie zdobyłem nic, a Młody kolejne 10 i na dodatek rzucił Przerwanie linii dostawczej dzieki czemu w następnej turze skończył. W CW ani w drafcie nie brałem udziału ale miło sie oglądało pojedynki zwłaszcza chaos jaki zapanował przy stole gdzie grał Qlig z Młodym vs Cowboy z Olejem. Chłopaki wystrzelały sie w pierwszej turze z Zakłóceń i Skradzionych wiec później musiało byc spokojniej ;). To że Skoq jest dzieckiem szczęścia wie każdy kto z nim grał. Ujawnienia i Zakłocenia wręcz kleją mu sie do rąk. Natomiast to co zrobił w drafcie było już chyba rekordem Guinnessa. Nie dość że wylosował z Boosterów Ujawnienie i Znawce to jeszce dobrał te karty w pierwszym pociągnięciu!!!! Brak słów.
Generalnie turniej bardzo udany i już nie moge sie doczekac nastepnej Avangardy, mimo że w Warszawie ;)   
Konfederacja - 6,81% - WRESZCIE!! :)

Skoq

• phpBB Moderatorzy
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 27, 2010, 08:33:00 am »

Podziękowanie również dla Pako - wpisał nas do programu i załatwił salę... ;)
Kim był Conan? ;D
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2010, 01:44:36 pm wysłana przez Skoq »

Gothik

• **
  • Zawód: Operator Wieżyczki
« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 27, 2010, 09:41:28 am »

Barbarzyńcą i Niszczycielem  8)
"Powtarzam sobie, że tam nie pojadę
Chociaż jestem juz w drodze"

Steve Albini, Big Black

Skoq

• phpBB Moderatorzy
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 27, 2010, 11:35:38 am »

heh wiem, ale kim był ten Conan, o którym pisał Muleq?

Muleq

« Odpowiedź #104 dnia: Lipca 27, 2010, 01:42:40 pm »

Może napisze troche inaczej: c O n A N  ;)

Konfederacja - 6,81% - WRESZCIE!! :)
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8   Do góry