W zasadzie Niua napisał to co sam uważam, Zjava w Warszawie jest raz do roku w jednym określonym sztywnym terminie, Mulkon w Krakowie może być praktycznie w dowolnym terminie. Aczkolwiek każdy robi to co mu się podoba, jeśli akurat 07.02.2015r. gracze z Krakowa i okolic koniecznie chcą zrobić turniej to nic mi do tego

.
@madrav
Jaki ma sens wypominanie kto, gdzie i kiedy jeździł, kto się „poświęcał” jeżdżąc na turnieje wyjazdowe, a kto tylko grał jak był turniej u niego? Nie widzę sensu wchodzenia w takie dyskusje. Każdy gra tam gdzie chce i kiedy chce
.
Powyższe można odnieść w zasadzie także do propozycji Nekro. Zawsze jest część osób, która ze względu na obowiązki zawodowe, rodzinne, finansowe etc. nie może sobie pozwolić na turniej wyjazdowy, i nie uważam żeby trzeba było ich w jakiś sposób piętnować i wytykać palcami, jako tych „leniwych”, „wygodnickich”, tych którym „mniej zależy”.Ja nie mam nic przeciwko Mulkonowi w tym terminie, chciałbym tylko, żeby był po prostu turniej DT na Zjavie

. I tyle. Przecież nikt nie powiedział, że nie można zorganizować dwóch równoległych turniejów. Są gracze, zarówno z W-wy (np. Rolnik) jak i z Krakowa (np. Qlig), którzy z różnych względów nie ruszą się na mecz wyjazdowy. Więc nieważne gdzie będzie zorganizowany turniej, zawsze kogoś zabraknie.
Nie pamiętam już jaki jest limit osób, żeby uznać turniej za oficjalny i rankingowy, ale zdaje się, że w tym przypadku zarówno Mulkon jak i Zjava spełniałyby te warunki. Więc w czym problem? Mniej graczy, to można np. ustalić szybsze zasady i grać mecz-rewanż, albo po prostu więcej czasu poświęcić na drafta. Możliwości jest wiele

.
Tak wygląda aktualny skład na W-we:1. Hutnik
2. Rolnik
3. Skoq (5% - pozwolę sobie dać mu tyle

)
4. Jerry
5. Niua
6. Lechu
7. Rosomax (nowy gracz!!!)
8. Madrav (49%)
9. Cthulu (50%)
10. Kati
Jest jeszcze parę innych osób, które możliwe że się pojawią na Zjavie, ale na razie się jeszcze definitywnie nie zadeklarowały, więc proszę nie traktować tej listy jako ostatecznej

.