Dobra, to gramy, że nawet przy walce niejednoczesnej jest jedno COMBAT IS NOW FINISHED po punkcie 9? Czyli wszystkie Ucieczki, Radości Zwycięstwa, Oszustwa i Szpiegi wchodzą nawet jeśli było Think Again. Jeszcze pytanie dodatkowe - kiedy COMBAT się zaczyna? Może to mieć znaczenie, bo jeśli gramy na Fazę deklaracji ataku to od razu można zagrać Cornered i przeciwnik nie wnerwi nas już Tchórzostwem
Wydaje mi się, że to byłoby dobre ze względu na popularność i stopień wnerwialności Tchórzostw (chyba, że się zrobi jakiś error przy innej karcie - na razie mi nic nie przychodzi do głowy).
A teraz kwestia właściwa:
W Sosnowcu wyszła taka sytuacja, że Nekro atakował Zdobywcą z Callisto z Miną ŻZ Łukasza z Miną i Pancerzem LZ dającym FS. No i tutaj ja byłem pewien, że Minę pierwszy może odpalić FStriker mimo, że jest Obrońcą. Na razie wg tego MOACB gramy, że tylko rany są rozstrzygane nierównecześnie. Ja bym grał też (trochę podobnie jak w MOACB Wintera), że jeśli ktoś ma FS to leci we wszystkich fazach jako pierwszy tj. pierwszy zmienia taktykę, przerywa itd.