Czerwiec 18, 2018, 08:54:01 pm

Autor Wątek: Zasady pojazdów  (Przeczytany 16177 razy)

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2141
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 25, 2011, 06:34:57 pm »

No nie do końca. Skoro odpornosć jest ograniczeniem dla Alka to może możliwosć rzucania sztuki tez nie bedzie benefitem dla Gryzzliego? ;).

A na serio co miałes na mysli pisząc to zdanie:
GOrzej już z kartą Reactive armor plates, ktora ewidentnie daje korzyść :D Ale tutaj można to usprawiedliwić, jezeli uznamy, że korzysć odnosi POJAZD a nie wojownik w pojeździe :)

Zgodnie z tym Gryzzly mógłby jednak czarować?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2011, 06:50:06 pm wysłana przez Muleq »
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

necrobutcher

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 728
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 25, 2011, 06:47:41 pm »

No ale jak zagram "Walkę w mieście" to Czołg już chyba może czarować ;)
Zapisane
Non Serviam !

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 25, 2011, 07:47:41 pm »

Po walce w mieście tak. A reactive nie jarzę? Wojownik jest pojazdem zasadniczo więc ciężko coś rozróżnić. Wojownik nie może korzystać z umocnień jeśli jest w pojeździe, wojownik Grizzly jest zawsze w pojeździe.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Snake PL_issken

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 508
  • Look behind you, a Three-Headed Monkey!
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 30, 2011, 02:07:05 pm »

Na Autożyrze (dziwnie to brzmi) jest napisane: opponents may not gain the effects of Fortifications.
Jeśli dobrze rozumiem, obrońca NIE może wykorzystać balonów przeciwko komuś w Autożyrze?
Zapisane

hutnik

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 725
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 30, 2011, 02:34:29 pm »

Trochę się pogubiłem. Mógłby mi ktoś napisać (albo odesłać do odpowiedniego linka), jakie są oficjalne zasady dotyczące pojazdów na turniejach? W sensie wszystkie odstępstwa od tego co jest w instrukcji i zapisów na kartach.

Jeśli odrzucamy pojazd, w którym był wojownik to rani go to?

Wojownik w pojeździe nie może korzystać z umocnień.
- autokill z urządzenia naprowadzającego „zadziała”?
- reactive armor plates traktujemy jako wyjątek od tej zasady? czy można go dołączyć do trevora, grizzliego i innych uważanych za pojazdy wojowników mimo tego, że teoretycznie nie mogą korzystać z umocnień?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2011, 02:45:58 pm wysłana przez hutnik »
Zapisane
SPRZEDAŻ KART DOOM TROOPER - ponad 10 tysięcy polskich kart, wiele unikatów - hutnik2@gmail.com
MOJA OFERTA NA ALLEGRO - https://goo.gl/KSKAXP
CAŁA MOJA OFERTA - https://goo.gl/AYgi3l

Snake PL_issken

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 508
  • Look behind you, a Three-Headed Monkey!
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 30, 2011, 02:45:19 pm »

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2011, 02:48:10 pm wysłana przez Snake PL_issken »
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 30, 2011, 03:23:22 pm »

Jeśli coś się nie wyjaśni pytaj dalej.

Co do Autogyro - powiedziałbym, że Balony zadziałają normalnie. Balonów używa gracz w określonej sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2011, 03:25:09 pm wysłana przez pretorianstalker »
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 26, 2012, 12:05:29 pm »

Jak wygląda wyposażanie ukrytego wojownika w pojazd? Czy:

a) Ukryty wojownik nie może być wyposażony w pojazd (musi wpierw wyjść z ukrycia).

b) Wojownik, który otrzymał pojazd nie może znajdować się w ukryciu i natychmiast wychodzi z ukrycia, jeśli się w nim znajduje.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 26, 2012, 02:39:24 pm »

c) dajesz mu pojazd i jest na zewnątrz :)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 26, 2012, 04:59:55 pm »

A jak ktoś nie gra z zasadami z Apokalipsy?
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 26, 2012, 05:11:54 pm »

To równie dobrze może nie grać z Ukrywaniem się :P
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 26, 2012, 07:07:10 pm »

Tyle że zasady ukrywania się są od początku gry... a zasady wychodzenia z pojazdu są zasadami z dodatku - ja traktuję je jak zasady opcjonalne (podobnie jak zasady z przenoszeniem na Placówkę).

Dlatego chciałbym wiedzieć, jak ten problem był rozwiązywany przed pojawieniem się Apokalipsy... no chyba że nie było wtedy jeszcze oficjalnej zasady, mówiącej o tym, że pojazdy nie mogą się ukrywać...
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 26, 2012, 08:16:32 pm »

Nie wiem szczerze powiedziawszy i nie chcę mi się nad tym myśleć, bo to szukanie dziury w całym. Zasady przenoszenia są średnio opcjonalne :)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 26, 2012, 09:40:48 pm »

Ale są zasadami z dodatku... wychodzenie z pojazdu też ma specjalnie przeznaczone dla siebie karty (czy kartę, bo nic poza LUKiem EWAKUACYJNYm mi się nie przypomina) tak jak przenoszenie na i z Placówki.

PS - Wydaje mi się, że jednak b jest bardziej spójne niż a, ze względu na WALKĘ W MIEŚCIE.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 09:43:10 pm wysłana przez Marqwitch »
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Zasady pojazdów
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 26, 2012, 11:07:31 pm »

Na pewno nie dostajesz darmowej akcji na wyjście z ukrycia. Tak samo nie dostajesz darmowej akcji na wyjście z placówki jeśli znajdzie się tam nagle ŻZ i LC.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.