Październik 24, 2018, 01:10:32 am

Autor Wątek: Zagrywanie kart + konieczność zapłaty  (Przeczytany 1372 razy)

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2143
    • Zobacz profil
Zagrywanie kart + konieczność zapłaty
« dnia: Kwiecień 03, 2011, 09:19:16 am »

Czy zagrywając Dar losu musze deklarować że dopłacam 8 PA czy moge poczekac do momentu aż bedę pewien że karta nie zostanie zakłócona?
Podobnie sytuacja ma sie z Falą prawości. 10 PA muszę zapłacić żeby karta zadziałała ale jeśli chce odrzucić więcej wojowników to muszę deklarować ilu czy moge poczekac?
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5305
    • Zobacz profil
Odp: Zagrywanie kart + konieczność zapłaty
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2011, 11:18:16 am »

Musisz od razu powiedzieć i dopiero potem lecą zakłócenia. W innym wypadku występowałaby masa errorów. Podobnie ustaliliśmy ze sztuką - nie można dopłacać przez całą fazę modyfikacji bo wtedy najpierw płaciłoby się zawsze 1PA, po czym dopłacało kiedy karta nie zostanie skontrowana. Fala prawości - chcesz usunąć trzech wojowników - płacisz 30, lecą zakłócenia - trudno. 30 poszło... Dar losu rzucasz i płacisz - przeciwnik wybiera czy kontruje czy nie. Z Wymianą jest tylko inaczej bo za Wymianę nie płacisz - znaczy płacisz, ale koszt karty to jedna akcja, a działaniem karty jest możliwość wymiany PZ na PA i odwrotnie.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Zagrywanie kart + konieczność zapłaty
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2012, 12:01:38 pm »

Podobnie ustaliliśmy ze sztuką - nie można dopłacać przez całą fazę modyfikacji bo wtedy najpierw płaciłoby się zawsze 1PA, po czym dopłacało kiedy karta nie zostanie skontrowana.
Gdybyśmy grali bez zasady zabraniającej 'palenia', płacilibyśmy nawet 0A, podczas rzucania zaklęcia. ;)
Zapisane