Forum ogólne > SELEKCJA POLSKICH KART FANOWSKICH
Angel of Mercy
pretorianstalker:
8/3/6/8
Wyznawca Muawijhe. Anioł Miłosierdzia może poświęcić dwie akcje aby skierować przeklęte znaki na dowolnego wojownika w grze. Ofiara jest sparaliżowana i nie może wykonywać żadnych akcji do początku twojej następnej tury. Wszyscy wojownicy przeciwnika tracą -2 do WW podczas walki z Aniołem Miłosierdzia.
Źródło - Warzone, pierwsza edycja
Lechu:
ja nie mam zastrzezen. dosyc rozsadnie wywazona karta tzn stosunek W wojownika/zdolnosci/kosztu uzycia zdolnosci jest, moim zdaniem, ok.
Marqwitch:
Mi się niespecjalnie podoba (szczególnie w porównaniu do fajnej WIZJONERKI).
Współczynniki, a szczególnie zbyt wysoka W, jakieś niespecjalne (kojarzą się z ROZDZIERACZEM DUSZ). A ostatnia zdolność powinna działać wyłącznie na wojowników sparaliżowanych Plugawym Gestem - byłaby ciekawsza.
Zrobiłem tą postać trochę inaczej:
Muszę pomyśleć nad łatwiejszym sformułowaniem zdolności, ale myślę, że się nie pogubicie. :)
pretorianstalker:
Cechy Anioła wzięte z WZ - do czegoś się tam nadawał. I podobnie u mnie - walczy wręcz więc ma wysoką walkę wręcz. Pomysł na znaki też z WZ - pomysł uznałem za fajny, bo ciężko przeciwstawić się zdolności wojownika w przeciwieństwie do karty specjalnej czy MH. Można więc wykorzystać Anioła do wielu rzeczy w tej wersji jaką przedstawiłem. W Twojej wersji na moje oko karta zupełnie niegrywalna. Druga zdolność kompletnie niejasna - może przerywać walkę czy o co chodzi? Jednorazowa zdolność o przerywaniu walki też bez zastosowania bo nikt nie poświęci na to 3 akcji. No i cechy - przy tych zdolnościach i WW i S, W wydaje się być mocno zawyżona. No i nie wiadomo czemu Anioł jest takim czołgiem - P=9? :)
Nekro:
Karta zrobiona OK (aczkolwiek nie w moim guście) mimo to jestem na TAK.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej