Grudzień 11, 2018, 03:44:44 pm

Autor Wątek: Błyskotka  (Przeczytany 2114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

madrav

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 607
    • Zobacz profil
Błyskotka
« dnia: Sierpień 27, 2012, 09:34:04 pm »

Zapisane
Wyznawca Ilian.
Ci mizernej postury słudzy mają pokręcone, zdeformowane ciała i bezustannie bełkocą.

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5315
    • Zobacz profil
Odp: Błyskotka
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2012, 10:19:03 pm »

Jest zasadniczo już Reputacja z podobnym działaniem, mało grywalna z powodu kosztu. Nie wiem do końca jaki był zamysł, do czego ta karta miała się przydać? Ja widzę ją jako narzędzie to wjeżdżania w klatę, często w połączeniau z np. Lancelotem.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1992
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Błyskotka
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2012, 10:29:44 pm »

Już widzę "oczami wyobraźni" cyryla denta lub toshiro obwieszonych stadem błyskotek na polu bitwy albo w akcji skrytobójczej. ;D
Coś na kształt B. A. Baracusa z drużyny A.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5315
    • Zobacz profil
Odp: Błyskotka
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2012, 10:39:15 pm »

Miałem też napisać o B.A. :D
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

necrobutcher

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 728
    • Zobacz profil
Odp: Błyskotka
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2012, 01:55:52 am »

Bardziej Vince pasuje do B.A. ;).

A swoją drogą karta ciekawa, bo można ją dać każdemu wojownikowi, dlatego jej zastosowanie to nie tylko wjazdy w klate.

Ja bym tylko zmienił zapis tak żeby wojownik mógł mieć tylko jedną błyskotkę i będzie super ;).
Zapisane
Non Serviam !

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5315
    • Zobacz profil
Odp: Błyskotka
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2012, 09:41:57 am »

Co znaczy każde? Give to any nie oznacza jeszcze wojowników przeciwnika.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

madrav

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 607
    • Zobacz profil
Odp: Błyskotka
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 28, 2012, 12:50:53 pm »

Zamysł był taki - by: -albo dopakować swojego wojownika przy wjazdach w pcuhę
- albo przed walką doładować przeciwnika - stąd zastosowałem zapis "każdemu wojownikowi" - choć może, by była możliwość dawania tego przeciwnikom, powinno być to okreslone inaczej.

Takie zabiegi byłyby korzystne przeciwko talii na najemnikach, gdzie wartość ich wynosi 1.
Zapisane
Wyznawca Ilian.
Ci mizernej postury słudzy mają pokręcone, zdeformowane ciała i bezustannie bełkocą.

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5315
    • Zobacz profil
Odp: Błyskotka
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 28, 2012, 03:03:59 pm »

Żeby dać przeciwnikowi powinno to być ujęte na karcie - tak mi się wydaje. Tak jak w przypadku Sztuczki i Inwigilatora.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Błyskotka
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 28, 2012, 04:50:26 pm »

W przypadku kart, które można dać wojownikowi o dowolnej przynależności nie ma żadnego wyszczególnionego zapisu...

Karta jak najbardziej OK - prosta, grywalna, ale nie jest też przegięta.
Zapisane