Ciekawi mnie od jakiegoś czasu, jak wyglądają kolekcje innych graczy
Czy posiadacie w swoich kolekcjach jakieś prawdziwe perełki, czy zbieracie wszystko jak popadnie, czy tylko konkretne organizacje itp... Wiem, że niemalże każdy z graczy ma jakieś ciekawe zasady, które regulują to, czego może się pozbyć, co może oddać za poszukiwane karty i podobne
Moja kolekcja składa się z 2 części. Karty polskie i angielskie.
Kolekcja polska - kompletna, posiadam wszystko co kiedykolwiek się ukazało w tym języku. Karty zbieram generalnie do 5 sztuk. Wyjątek stanowią karty zakazane/częsciowo zakazane i karty promocyjne. Te zbieram w przpadku zakazanych do 2 sztuk, a promocyjnych w sumie tylko po 1 egzemplarzu - może jak mi kiedyś wpadną w ręcę to zostawię kopie zapasaowe. W sumie kolekcja ta liczy sobie pewnie coś pod 4tys kart, ale pewny nie jestem (być moze 3,5)
Polskie karty zbieram od 1999 roku.
Kolekcja angielska - tutaj wszystko zbieram do 5 sztuk. Wciąż brakuje mi 11 kart w tym języku, aby stać się posiadaczem kompletnej kolekcji, ale to tylko kwestia tygodni
Kolekcja liczy sobie ponad 4,5tys kart.
Posiadam wszystkie karty promocyjne w tym języku.
Angielskie karty zbieram od stycznia tego roku
Dodatkowo posiadam karty promo, które nie ukazały się w wersji PL i ENG - czeskie/włoskie - generalnie mam wszystkie oficjalnekarty do DT.
Co do ciekawostek - posiadam 2 karty z podpisami rysowników - Parente i Bonnera oczywiście
Jak łatwo się można domyślić zbieram wszystko czego mi brakuje do 5 sztuk, pod jednym natomiast warunkiem - wszystkie karty muszą być minimum w stanie db+
Posiadam zaledwie kilka kart w stanie, który mógłbym określić jako średni.
Już od samego początku zbierałem wszystko co tylko było dostępne - nacisk kładłem na wojowników z ładnymi obrazkami
Później się okazało, że nie był to najlepszy wybór - masa fajnych wojów sukcesu nie gwarantuje, a talia oparta na grafikach Bonnera chodzi dość słabo
(nie założyłem tego tematu aby się chwalić, ale skoro go już założyłem to musiałem coś napisać o własnej kolekcji - a, że wyszło jak wyszło, nic nie poradzę...
)
Piszcie jak wyglądają wasze kolekcje, ile już się w to bawicie, czy od początku zbieraliście co popadnie, czy może graliście tylko jedną organizacją?
Interesuje mnie również, jak wygląda u was sprawa "czerwonych ramek" (limited ed) - bo znam graczy, którzy je kochają i zna takich, którzy ich nienawidzą :mrgreen:
Dla mnie liczy się tylko stan karty - limited/unlimited nie ma znaczenia. Poluję jednak na limitowanego ENG pretoriańskiego łowcą - ma inną grafikę