Sierpień 23, 2019, 07:26:52 pm

Autor Wątek: Strefa(y) walki  (Przeczytany 3782 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tmerlin

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 16
    • Zobacz profil
Strefa(y) walki
« dnia: Grudzień 14, 2006, 07:29:43 pm »

Hmmm...

Moja przygoda z Dt zaczęła się dośc dawno, bojakies 10 lat temu, jednak z powodu różnych sytuacji życiowych pozbyłem sie swojego zbioru kart. Obecnie zaczynam ponowna przygodę.

Mam pytanie odnosnie tref walki.
Szukalem na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi, byc może jest to problem tłumaczenia kart, a może jednak nie.

Otórz karta "Wielkiego taktyka" informuje, że podczas walki obrońca może wybrać strefe walki która bedzie go chronić. No to rozumiem, ale ....
"Cyberpolis": [...] jeśli wraz ze nią zostanie użyta ZIEMIA OJCZYSTA: MARS [....]
"Przeniesienie": [...] Atakujący może wybrać która z kart strefy walki obrońvy działa [...]

Wg Wilkiego Taktyka można używać jednej strefy walki podczas obrony (no bo jak inaczej ?? skaczemy po strefach jak nam pasuje??), ale pozostałe dwie informują, że obrońca może korzystać w wiekszej ilości stref walki jednocześnie. Przeniesienie można użyć po wyznaczeniu obrońcy, a obrońca wyznacza strefe która będzie go chronić.

Chyba, że podczas walki możemy zmieniać Strefe jeśli nam nie pasuje ....


Pozdrawiam
Zapisane

bogus

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 107
    • Zobacz profil
Strefa(y) walki
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2006, 06:17:02 pm »

wielkiego taktyka juz nie potrzebujesz zeby uzywac stref , mozesz uzywac tylko 1 strefy walki podczas walki a co do pierwszego to chodzi o karte specjalna a co do drugiego to poprostu atakujacy wybiera czy obronca kozysta ze strefy i jezeli uzna ze kozysta to wybiera tez z ktorej
Zapisane

tmerlin

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 16
    • Zobacz profil
Strefa(y) walki
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2006, 06:53:28 pm »

O wielkim taktyku wiem, podalem tylko informacje co jest na karcie (zreszta kazdy chyba zna napisy na kartach na pamiec).

Staramsie zrobic talie oparta o najemnikow, przegladajac strefy walki (dla najmenikow idealna jest srefa niczyja) natknalem sie na takie zapiski i nie bardzo wiedzialem o co chodzi , teraz sie wyjasnilo ;)

Pozdrawiam
Zapisane

buhajbej

  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
Strefa(y) walki
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2007, 09:56:05 am »

Tylko się dopytam... z modyfikatorów strefy walki korzystają wszyscy walczący czy tylko broniący się?
Zapisane

Jasieq

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 266
  • Czyste Zło
    • Zobacz profil
Strefa(y) walki
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2007, 11:13:04 am »

Broniący się.
Zapisane
Bringer of Light | Pan Nienawiści ;)

Pako

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 579
  • Legionista
    • Zobacz profil
Odp: Strefa(y) walki
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2009, 08:43:15 pm »

Jeżeli masz kilka stref walki wystawionych - możesz wybrać na której chcesz się bronić tak (możesz również nie korzystać z żadnej) ?
Zapisane
Zasady warszawskie

Cytat: Paul Beakley
Beg, borrow or steal every Manifest Destiny you can find (...)

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Odp: Strefa(y) walki
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2009, 08:49:50 pm »

Tak.
Zapisane

necrobutcher

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 728
    • Zobacz profil
Odp: Strefa(y) walki
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 08, 2010, 12:08:08 pm »

Jak wygląda sprawa jesli sie ma strefe i umocnienie?? Czy działają obie karty, czy wybieram z czego kozystam do obrony??
Zapisane
Non Serviam !

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2762
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: Strefa(y) walki
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2010, 12:37:06 pm »

Jeżeli bronisz się w strefie walki, to nie działają umocnienia (ani Twoje, ani przeciwnika), jeśli nie, to możesz korzystać z umocnień.
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D