Nie znam się specjalnie na dodatkach fanowskich, zapoznałem się pobieżnie z kartami na stronie Wintera. Co tu dużo gadać, sporo jest chłamu, kart przegiętych, niegrywalnych, z błędami w opisach, z brzydkimi ilustracjami itp. ALE jest też naprawdę sporo kart ładnych, grywalnych i zbalansowanych.
Łącznie tych angielskich kart jest 637 (jeśli dobrze policzyłem) i myślę, że spokojnie można by złożyć z nich 80-120 kartowy dodatek który byłby w miarę grywalny, zbalansowany, zawierający ładne ilustracje itd. Tylko kwestia jest taka, żeby się zebrać i „przecedzić” te dodatki. Tutaj oczywiście pojawi się problem, kto ma decydować która karta odpada a która nie (każda karta poddawana głosowniu?). Na pewno karty które "ugrywalniają" te już istniejące byłyby bardzo mile widziane.
Inną opcją jest zrobienie w pełni polskiego dodatku. Skoro Włosi potrafią to czemu Polacy nie? Pamietam, że jak były konkursy na homemady to bywały b.ciekawe karty.
W każdym razie czekam z niecierpliwością na inicjatywy zmierzające w kierunku stworzenia polskiego dodatku (czy to będą przesiane karty ze strony Wintera, tłumaczone karty włoskie czy też zupełnie nowe).