Kwiecień 23, 2018, 12:14:28 am

Autor Wątek: Pytanie o strefy walki  (Przeczytany 869 razy)

Offline Rosomax

  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
Pytanie o strefy walki
« dnia: Listopad 30, 2014, 11:37:44 pm »
Witam

Mam pytanie odnośnie stref walki, a mianowicie:

1.Czy jeżeli w moim szwadronie znajduje się karta strefy walki i zostałem zaatakowany, to czy jeśli zdecyduję się z niej skorzystać, to opisane na niej modyfikacje działają jedynie na mojego wojownika który się broni, czy także na agresora?
2. Czy kartę strefy walki mogą zagrać w fazie modyfikacji walki? A jeśli tak to podobnie jak w 1 pytaniu do kogo odnosić się będą opisane na niej modyfikacje? To mojego wojownika, czy też do obu?

Jeszcze jedno pytanie o umocnienia:
3. Czy jeżeli w moim szwadronie posiadam umocnienia, to czy modyfikatory od nich działają na mojego wojownika również, gdy atakuje? Czy jedynie gdy się broni?

Z góry dziękuje za odpowiedź i Pozdrawiam

Offline niua

  • **
  • Wiadomości: 135
    • Zobacz profil
Odp: Pytanie o strefy walki
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2014, 04:38:28 am »
1. Standardowo modyfikacje ze strefy walki działają tylko na obrońcę, jednakże zdarzają się karty wpływające na tę sytuacje np Back Door

2. Przypuszczam że strefę walki można zagrać podczas walki. Jednakże ponieważ jej wystawienie wymaga poświęcenia jednej akcji jest to możliwe dopiero po np rzuceniu inspiracji. (jest na forum wielu graczy mądrzejszych ode mnie także na pewno sprostują jeślibym coś kręcił  ;D  )

3. Umocnienia działają zarówno podczas ataku jak i obrony. (chyba że zapis na karcie mówi inaczej)

Pozdrawiam  ;D
... A WTEDY NADEJDĄ WIELKIE GADY I SPUSTOSZĄ ZIEMIĘ OGNIEM I FURIĄ !!!

Offline Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 1980
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Pytanie o strefy walki
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2014, 12:26:51 pm »
Ad.2.
Efekt strefy walki działa na obydwu walczących np. strfa walki Wielka rdzawa pustynia powduje że "zranienie jest śmiertelne" jak i dla obrońcy jak i dla atakującego aczkolwiek jak napisał niua modyfikatory dotyczą jedynie obrońcy.
Ad.3
Trzeba pamiętać w strefach walki nie dziłają efekty umocnień.


Rosomax dużo odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w dziale Zasady gry -> Zasady ogólne lub Zasady gry -> Archiwa bractwa -> Zasady ogólne