Czerwiec 23, 2018, 11:58:22 am

Autor Wątek: Nietoperz / Nietoperze  (Przeczytany 19068 razy)

Diablerist

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 28, 2006, 08:49:31 pm »

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba można je wystawiać z Obozu Szkoleniowego... A z Replicant Lab'a?
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 28, 2006, 08:53:26 pm »

Wystawiać można z czego się chce - zasady wystawiania działają zanim karta wejdzie do gry. Tylko średnia to taktyka wystawianie nietoperza z Replicant laba :P Raczej z tego wystawiam coś co wygląda jak biogigant lub behemot ;)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Atticus

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 246
  • SideBar Master
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 22, 2006, 04:27:46 pm »

A można te latające zmory normalnych decków zabić czaszkami ??
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 22, 2006, 04:53:44 pm »

No coś Ty :) One mają odporność na wszystkie karty ;)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Troublestarter

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 544
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 21, 2007, 04:41:30 pm »

Nietoperz ... + przewaga taktyczna + pole minowe:
1. przechodzi
2. nie przechodzi pole minowe - walka przerwana
3. nie przechodzi wcale - przewaga nie działa
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 11:38:04 am wysłana przez Nekro »
Zapisane
może do następnego turnieju coś w końcu mądrego wymysle

Diablerist

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 21, 2007, 07:39:40 pm »

Mi się jednak wydaje, że Przewagi w ogóle nie można rzucić w walce z Nietoperzem. Konstatuję bowiem paralelę z walki z Odpornym na Sztukę. Nie można podczas niej zmienić taktyki Telepatią, więc skoro Nietoperze są Odporne na wszystkie karty to i również na Przewagę. Tak samo wolałbym grać, że nie można podczas walki z Nietoperzem zagrać Po Namyśle, bo nie można spełnić wszystkich zapisów na karcie (a mianowicie tego, że wszyscy uczestnicy walki wracają do ręki).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 09:40:30 pm wysłana przez Nekro »
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 21, 2007, 07:56:54 pm »

Ja w sumie zawsze grałem, że po zmianie taktyki na taką, w której jeden z walczących brać udziału nie może, przerywa walkę - chyba większość tak gra z tego co widzę, można chyba przy tym pozostać, mimo, że do końca nie wiadomo z czego to wynika. Możnaby to tłumaczyć następująco: jeżeli w pewnym momencie wojownik staje się niezdolny do wzięcia udziału w walce, walka jest przerywana - tak jak po Fali prawości ;) Wojownik, który dostał falą nie może walczyć, więc walki nie ma. Inny przykład - Zaginiony w akcji - można wojownika wyłączyć w dowolnej chwili i staje się niezdolny do walki, a więc walka jest przerwana. Jeżeli zmienimy więc taktykę podczas walki z wojownikiem w pojeździe latającym, to warunki powodują, że nie może on w tej walce uczestniczyć, a więc walka jest przerwana.

Co do nietoperzy to nie można raczej zmieniać w tej walce taktyki niczym innym jak zdolnością walczącego wojownika... ale ponieważ nie ma takiej zdolności to nie ma to znaczenia :P

Po namyśle - to równie dobrze nie możnaby rzucić Pacyfizmu podczas walki z odpornym. Rzucasz podczas walki i wszyscy walczący wracają na ręce - ten kto jest odporny nie wraca. Kosztu karta nie ma, więc warunki są spełnione.
TO hasło o spełnianiu zapisów pamiętam z dyskusji o Na czarną godzinę. Z angielskiej wersji wynika jasno, że nie można rzucić jak się nie ma odpowiednio dużo kart w talii - pisze, że MUSISZ zastąpić karty w ręce równą ilością z talii. Jak nie masz w talii to nijak nie zastąpisz. W przypadku Pacyfizmu i Po namyśle, to chyba coś innego.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Troublestarter

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 544
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 21, 2007, 09:19:21 pm »

czyli pozostajemy przy opcji 2 z pierwszego posta ?
Zapisane
może do następnego turnieju coś w końcu mądrego wymysle

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 21, 2007, 09:39:24 pm »

Ja bym pozostał, ale nie mogę decydować za wszystkich :)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2630
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 21, 2007, 10:17:26 pm »

Ja też jestem za nr 2 zdecydowanie  ;) argumenty juz przytoczono, ja tak zawsze grałem (z pojazdami też tak że przerywa się walkę), stąd taka moja decyzja ;)
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D

Fungus

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 191
  • Box'o maniak
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 22, 2007, 10:48:14 pm »

Dla mnie też jest to bardzo klarowne i logiczne. Chyba inaczej się nie da jak tylko wersja nr 2.
Zapisane
Marzy mi się talia po Francusku. Już prawie to spełniłem.

Jasieq

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 259
  • Czyste Zło
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 03, 2007, 01:38:26 pm »

Czy nimrodem autocannonem można wykonać w nietoperze 2 ataki???
Zapisane
Bringer of Light | Pan Nienawiści ;)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5278
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 04, 2007, 11:05:34 am »

Znowu się na Nietoperze szykujesz? :) Wprowadzimy zasadę, że Nimrodem na Nietoperze można wykonać 10 ataków :P

Można wykonać 2 ataki, tak samo jak z Przyspieszenia Nomury można zaatakować kilka razy odpornego na Moce Ki.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Atticus

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 246
  • SideBar Master
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 16, 2007, 12:00:57 pm »

A dziecko ilian z plagiatem na blogoslawionego lgioniste zabije automatycznie nietoperza?
Zapisane

Diablerist

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 16, 2007, 01:00:04 pm »

Nie.
Zapisane