Sierpień 16, 2018, 12:52:43 am

Autor Wątek: Nietoperz / Nietoperze  (Przeczytany 19250 razy)

Lapson

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 470
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 02, 2008, 03:21:22 pm »

Można zagrać Po namyśle w walce z nietoperzem??
Zapisane

Diablerist

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 02, 2008, 03:29:34 pm »

Gramy, że można. I wracają do rąk wszyscy poza Nietoperzami.
Zapisane

Czysiaczek

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 54
  • Umiesz liczyc, licz na siebie.
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 13, 2010, 08:18:54 am »

1. Czy na nietoperki działa Booby Trap?
2. Czy można skopiować zdolności nietopera za pomocą "Plagiatu"?
Zapisane

Pako

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 579
  • Legionista
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 13, 2010, 10:24:29 am »

1. Nie.
2. Nie widzę powodu dlaczego by nie było można.
Zapisane
Zasady warszawskie

Cytat: Paul Beakley
Beg, borrow or steal every Manifest Destiny you can find (...)

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2636
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 13, 2010, 11:14:36 am »

Booby NIE zadziała ("PLAY IMMEDIATELY AFTER ANY WARRIOR HAS BEEN ADDED TO THE GAME" => jak już Nietoperz jest "added" to już jest odporny).
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2010, 11:24:26 am wysłana przez Skoq »
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5295
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 13, 2010, 03:03:18 pm »

Plagiatu nie można - była o tym dyskusja. Jak ktoś ma plagiat na nietoperza to jest odporny na plagiat.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 22, 2010, 10:38:07 am »

Jak ktoś ma UNICESTWIENIE MOCY, to też jest na nie odporny... dlatego też uważam, że można plagiatować NIETOPERZA, choć jest to problem natury logicznej (heloooł... w końcu to DoomTrooper)... jeśli kopiujemy PLAGIATEM wojownika ze zdolnością odporności na Mroczną Harmonię, to wojownik zyskuje odporność na PLAGIAT, a gdy PLAGIAT nie działa, wojownik traci odporność, więc znów korzysta z PLAGIATU - i tak w kółeczko...

Na UNICESTWIENIU MOCZU powinien znajdować się zapis: "...za wyjątkiem UNICESTWIEŃ MOCY"... a na PLAGIACIE natomiast powinno znajdować się zdanie: "Kopiowane zdolności nie mogą uniemożliwić wojownikowi korzystania z PLAGIATU ani uodpornić go na tą kartę Mrocznej Harmonii."!!! Jeśli uznamy, że jest inaczej, będą pojawiać się problemy z tymi kartami.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5295
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 22, 2010, 04:12:56 pm »

Powinny znajdować się, ale się nie znajdują - z Unicestwieniem i tak gramy, że nie działa samo na siebie. Z plagiatem tak nie gramy o ile mi wiadomo i się spóźniłeś pare miesięcy jak nie lat :) Bo była o tym dyskusja.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 23, 2010, 05:29:24 am »

Z PLAGIATEM tak nie gramy, bo...?

Masz jakieś logiczne uzasadnienie, bo ja takiego znaleźć nie potrafię? Jest to kolejna zasada, którą opierasz wyłącznie na swoim widzimisię... ::)

I nie jest ważne, ile wieków temu była o tym dyskusja, jeśli nie przyniosła żadnych sensownych rezultatów.
Zapisane

Lechu

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 743
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 23, 2010, 08:33:36 am »

Masz jakieś logiczne uzasadnienie

sam podales logiczne uzasadnienie. gdyby moznaby plagiatowac nietoperze to powstalby blad logiczny, a wiec ta sytuacja jest wykluczona. wniosek: nie mozna plagiatowac nietoperza.
Zapisane

Czysiaczek

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 54
  • Umiesz liczyc, licz na siebie.
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 23, 2010, 08:51:06 am »

A tutaj jest ciekawa sytuacja. Weźmy pod lupę ekwipunki. Jeśli ŻZ zostanie zamieniony w Heretyka nadal może używać ekwipunków, których normalnie już dostać by nie mógł. A tutaj ważne jest, że w chwili plagiatowania nie ma żadnych przeciwwskazań do podjęcia takiej akcji. A to, że później nie działają na niego żadne karty prócz atakujących go wojowników, nie powinno mieć znaczenia...
Zapisane

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 23, 2010, 11:24:26 am »

sam podales logiczne uzasadnienie. gdyby moznaby plagiatowac nietoperze to powstalby blad logiczny, a wiec ta sytuacja jest wykluczona. wniosek: nie mozna plagiatowac nietoperza.

Podam przykład na obalenie Twojej teorii...

-Mam ILIAN i KRITANĘ w grze, a także PLAGIAT na ręce
-Przeciwnik posiada NEFARYTĘ ILIAN ze ZDOLNOŚCIĄ PRZEMIANY i ROBOTA ZABÓJCĘ
-Przeciwnik atakuje KRITANĘ za pomocą NEFARYTY
-Neguję odporności za pomocą ILIAN
-Zsyłam PLAGIAT na KRITANĘ i kopiuję zdolności ROBOTA
-Przestaję negować odporności

A więc albo pojawia się nierozwiązywalny błąd logiczny (i gra się zawiesza) albo przyjmujemy moją erratę ;)
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5295
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 23, 2010, 08:30:23 pm »

No to co zrobicie jak przeciwnik powie, że w każdej chwili, w której chcecie użyć plagiatu, ten nie działa? Nic nie zrobicie i będziecie musieli przyznać mu rację. po prostu nie ma takiego momentu kiedy plagiat mógłby działać.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

necrobutcher

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 728
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 28, 2011, 07:06:37 pm »

Głupie pytanie: czy nietoperze mogą posiadać karty które nie mają normalnie na nie wpływu, ale maja wpływ na grę np. kamień harmonii ?? 
Zapisane
Non Serviam !

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2636
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: Nietoperz / Nietoperze
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 28, 2011, 07:21:19 pm »

Nie mogą nic posiadać.
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D