Sierpień 09, 2022, 07:40:48 am

Autor Wątek: Urządzenie naprowadzające  (Przeczytany 15394 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lechu

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 741
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 11, 2009, 09:58:23 am »

na urzadzeniu jest napisane, ze wojownik musi zostac zraniony przez twojego zolnierza zaglady, wiec jasne jest, ze eat this nie zabije. wydaje mi sie jednak, ze rzeczywiscie namierzony wojownik gdy zostanie zraniony przez granat powinien zginac. na granacie jest wyraznie napisane, ze to wojownik uzywa granatu. analogicznie jest z mina czy jakimkolwiek innym ekwipunkiem uzywanym przez wojownika.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 11, 2009, 10:41:20 am »

Też chyba bym się do tego przychylał - to nadal wojownik rani wroga, ale do tego należy dodać, ze zdolność o automatycznym zabijaniu odnosi się tylko do walki ;) Chyba powinno w miarę sensownie to działać.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Lapson

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 458
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 11, 2009, 12:29:55 pm »

A jak więc z takimi patentami jak Presja, Strumień kwasu itp? Wojownik namierzony również ginie?
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 11, 2009, 12:35:42 pm »

Strumień Kwasu + Żołnierz Zagłady to ciężka sprawa :) No wychodziłoby na to, że chyba tak :/ Nie wiem... Dziwna ta cała sprawa :P
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2070
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 07, 2010, 08:36:54 pm »

Czy mógłby ktoś mi naświetlić dlaczego wojownik namierzony urządzeniem naprowadzającym nie pozbędzie się znacznika gdy broni się w strefie i przy trafieniu zostanie zabity?
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 07, 2010, 08:43:02 pm »

Ciężka sprawa w sumie - jeśli ktoś ma to jakoś wyjaśnić to chyba tylko zapisem - żaden z wojowników nie może używać efektów umocnień :) Ale w sumie nie są oni odporni. Problem polega na tyn, czy ofiara "używa" Urządzenia. Ja raczej uznałbym, że ten zapis idzie bardziej w stronę "may not take benefits" niż "may not be affected".
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 07, 2010, 09:59:56 pm »

Czy mógłby ktoś mi naświetlić dlaczego wojownik namierzony urządzeniem naprowadzającym nie pozbędzie się znacznika gdy broni się w strefie i przy trafieniu zostanie zabity?
Znacznika się nie pozbędzie, ale znacznik ten nie będzie miał najmniejszego znaczenia w walce.

Do tego - wojownik NIE ZOSTANIE automatycznie zabity i będzie mógł przeciwdziałać ranom, jeśli raniący go Żołnierz Zagłady nie będzie korzystał z URZĄDZENIA NAPROWADZAJĄCEGO.

Wojownik NIE ZOSTANIE również automatycznie zabity etc... przez karty raniące automatycznie (jak GRANAT PRZECIWPIECHOTNY, PRESJA, WICHRY OBŁĘDU itd.).
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 07, 2010, 10:11:11 pm »

Chciałbym zauważyć, że wojownik zadający ranę w żaden sposób z Urządzenia nie korzysta - była o tym dyskusja. To wojownik, który ranę dostaję niajako "korzysta" z urządzenia, chociaż trudno to właściciew określić jako "use" i tutaj tkwi problem.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Lechu

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 741
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 11, 2010, 05:43:23 pm »

Strumień Kwasu + Żołnierz Zagłady to ciężka sprawa :) No wychodziłoby na to, że chyba tak :/ Nie wiem... Dziwna ta cała sprawa :P

czy przyjmujemy to za oficjalne rozwiazanie z forum? jest to sprzeczne z tym co napisales w innym watku kilka lat temu ;) watek cytadela golgoty + strumien kwasu; piszesz tam, ze autodeath dziala tylko w walce.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 11, 2010, 05:48:04 pm »

Urządzenie działa tylko kiedy żołnierz zagłądy zadaję ranę - jeśli było to kiedyś w kontekście cytadeli golgothy to można od razu linka wstawić bo nie wiem w jakim kontekście to pisalem i nie mam pojęcia gdzie tego szukać. I co ma wspólnego cytadela golgothy i urządzenie? Urządzenie - "korzysta" z niego namierzony, czyli nie ten co zadaję ranę, wojownika zadającego ranę obowiązują normalne zasady. Cytadela to zwykły autokill więc nie kumam.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Lechu

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 741
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 11, 2010, 06:01:25 pm »

http://www.doomtrooper.pl/smf/index.php?topic=959.0

golgotha z urzadzeniem ma to wspolnego co napisalem - wypowiedziales sie w watku o cytadeli rowniez o urzadzeniu. nie ma co pisac tu o dzialaniu cytadeli gdyz o to ani ja nie pytalem ani chyba nikt inny.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 11, 2010, 08:02:18 pm »

No to trzeba było tak od razu - skoro padło takie hasło to widocznie miało to jakiś sens i skoro tak graliśmy to nie ma co zmieniać. Wtedy pewnie byłem bardziej w temacie i więcej przykładów przerabiałem. Jak ktoś ma jakieś argumenty za/przeciw to jest to dobry czas żeby wrzucić je tutaj :)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Lechu

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 741
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 12, 2010, 08:43:31 am »

ja swoje zdanie na ten temat juz wypowiedzialem w tym watku. nie widze zadnych podstaw by uznac, ze urzadzenie nie dziala.
to wojownik uzywajac granatu zadaje rane, podobnie wojownik uzywajacy strumienia kwasu. jest jakis argument za tym by urzadzenie mialo nie dzialac? moim zdaniem warunek napisany na karcie jest spelniony, wiec zraniony wojownik ginie.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 12, 2010, 10:32:38 am »

Cytuj
Działanie stumienia kwasu czy granatu jest jasno okreslone a zdolnosc autokilla danego wojownika nie ma na to zadnego wpływu.

Wychodziliśmy mniej więcej od tego. I też urządzenie pod to podpięliśmy i myślę, że to ma jakiś sens jednak. Generalnie założenie było takie, żeby efekty, które ranią i zabijają poza walką działały w ściśle określony sposób - tak jak to na nich napisano. Bo jesli znowu z Urządzenia będzie ktoś zabijał granatem to tak samo ktoś powie, że to rani ten wojownik, a jasno na nim stoi, że jeśli zrani to zabija - i znowu Błogosławieni z Granatami zaczną śmigać.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Lechu

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 741
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 12, 2010, 02:32:17 pm »

ok, nie bede sie klocil. warto jednak to podkreslic przy okazji zasad turniejowych, bo jest to calkowicie wymyslona i nie wystepujaca nigdzie na zadnej karcie czy w instrukcji zasada - wlasnosci autokill, autodeath dzialaja tylko podczas walki.
Zapisane