Październik 02, 2022, 08:59:28 am

Autor Wątek: Urządzenie naprowadzające  (Przeczytany 15635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 12, 2010, 02:59:50 pm »

Nie do końca wymyślona :) Ta zasada powstała jako opis faktu, iż granat w rękach zabijającego automatycznie nie zabija automatycznie - tutaj były dwa pogądy na ten temat i trudno powiedzieć, żeby którykolwiek był zmyślony. Więc jednak na jakimś rozumowaniu się to opiera :) A żeby to ładnie ubrać w słowa to tak to określiliśmy i tak zostało.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

necrobutcher

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 621
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 22, 2011, 05:36:50 am »

Wybaczcie że  się pytam, ale jak ostatecznie jest ustalone z combem granat + namierzony wojownik??
Ginie czy nie.
Zapisane
Non Serviam !

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 22, 2011, 10:17:28 pm »

Nie ginie. Dostaje tylko ranę.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

necrobutcher

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 621
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 01, 2012, 05:45:58 pm »

Sorry że odgrzewam kotleta. Czy namierzony wojownik jak dostanie miną to może się leczyć / uciekać??

Pytam w kontekście tego że kiedyś czytałem na forum albo słyszałem że to mina zabija a nie wojownik.

Zapisane
Non Serviam !

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 01, 2012, 05:57:50 pm »

Z miną zabijająco chodziło pewnie o Nassala. Nie może Uciekać jeśli jest namierozny. Miną nadal można wykonać misję typu Zabójstwo etc.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

madrav

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 529
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 06, 2013, 10:14:28 am »

Czyli...

1. Granat przeciwpiechotny nie zadziała z urządzeniem naprowadzającym, bo nie ma walki. (mimo, że to akcja ataku)
2. Nietykalność - nie rozumiem, na jakiej podstawie doszliście do wniosku, że ona chroni przed urządzeniem, skoro na urządzeniu jest zapis "Ofiara nie może korzystać z kart, które przeciwdziałają lub leczą rany, bądź też zapobiegają automatycznemu zabiciu. "
3. Presja - przeciwnik zabity (bo to czar bojowy, czyli do rzucania w walce) tak?
4. Gdy wojownik namierzony użyje miny przeciwpiechotnej, to ginie? W końcu dostaje w walce ranę, tak?
5. Strumień kwasu nie działa, bo nie ma walki, tak jak Eat This!

dobrze myślę?
Zapisane
Wyznawca Ilian.
Ci mizernej postury słudzy mają pokręcone, zdeformowane ciała i bezustannie bełkocą.

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 06, 2013, 10:23:32 am »

1. Tak.
2. Czytaj oryginały - łatwiej będzie zrozumieć co się dzieje. Nietykalność powoduje, że wojownik nie może w ogóle zostać zraniony. To nie jest karta kontrująca rany, a z takich korzystać nie móżna.
3. Nie wiem - musiałbym siąść nad tym, a nie mam czasu. Chyba zabity, ale nie mam pewności.
4. Nie może sam się zabić - rana musi być zadana przez wojownika gracza który kontroluje urządzenie. Tak wynika z zapisu na Urządzeniu ;)
5. Strumień kwasu w ogóle trudno by podpiąć bo to dla Legionu. Musiałby rzucać Splugawiony. Nie pamiętam już jak to dokładnie wszystko było więc teraz nie chcę namieszać. Zdolność autokill na pewno nie działa poza walką, a urządzenie + jakieś inne karty to już nie pamiętam jak ustalaliśmy.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2070
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 07, 2013, 11:48:53 am »

Ja bym widział pkt. 3 i 5 w ten sposób:
3 - presja jest zagrywana w fazie przerywania walki po czym walka sie od razu kończy, nie ma walki nie ma nic nawet PZ (urządzenie nie działa)  ;D
5 - http://www.doomtrooper.pl/smf/index.php?topic=959.msg11596#msg11596

Jak najbardziej nie będę się upierał przy swoich opiniach jeśli ktoś będzie miał lepsze argumenty. ;)
Zapisane

madrav

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 529
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 07, 2013, 12:07:46 pm »

presja jest zagrywana w fazie przerywania walki po czym walka sie od razu kończy, nie ma walki

No właśnie jest walka, tylko przerwana, gdyby nie było walki, to nie można byłoby zagrać Presji - osobisty czar bojowy.A skoro jest walka, to urządzenie chyba powinno działać.
Zapisane
Wyznawca Ilian.
Ci mizernej postury słudzy mają pokręcone, zdeformowane ciała i bezustannie bełkocą.

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2804
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 07, 2013, 12:21:26 pm »

Moim zdaniem Presja zabije - walka jest (mimo, że przerwana) to i UN działa - tak jak jest np z Przenośną Miną - zabity miną też nie może użyć Ucieczki jak był namierzony.
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D

Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2070
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 08, 2013, 10:31:40 am »

Ok. Walka jest z tym że chodziło mi o to w sencie dosłownym czyli modyfikację współczynników walki - tego niema (ale to już szczegół). Jeśli urządzenie zabija ze względu na rane od presji to nie pkt. - może być taka interpretacja.
Zapisane

hutnik

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 724
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 11, 2013, 05:13:52 pm »

Pogubiłem się trochę, więc chciałbym się na wszelki wypadek upewnić co do Presji + Urządzenia Naprowadzającego. Przykładowa sytuacja: Mistyk atakuje Centuriona na którym jest znacznik z Urządzenia Naprowadzającego i odpala Presje. Walka jest przerwana, Mistyk jest rany, Centurion jest odrzucony i nikt nie dostaje za to PZ.

Gdyby na miejscu Centuriona był Golem/Wolfe In The Heat to nie został by odrzucony i nie byłby ranny (bo by się od razu automatycznie uleczyli), gdyby było to Intruz/Nef. Demnogonisa to mógłby za 6D/7D się uleczyć i nie zostałby wtedy odrzucony?
Zapisane
SPRZEDAŻ KART DOOM TROOPER - ponad 10 tysięcy polskich kart, wiele unikatów - hutnik2@gmail.com
MOJA OFERTA NA ALLEGRO - https://tiny.pl/t4v9f
CAŁA MOJA OFERTA - https://tiny.pl/t4v9d

Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2070
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 12, 2013, 01:12:40 pm »

1. Tak jak opisujesz tj. centurion zostaje zabity ale bez PZ.
2. Co do golema i wolfa to leczą się dopiero po walce więc im to nie pomoże i zostaną też zabici bez PZ.
GOLEM OF DARKNESS (INQ)

A NIMROD AUTOCANNON can attack two targets at once, or attack the same target twice. If my opponent has a GOLEM OF DARKNESS, which automatically heals an attack if it doesn't automatically cause death, and I attack him with the AUTOCANNON, is the GOLEM killed, or does it heal after each shot?
It heals after each shot. The GOLEM heals "immediately" after combat, and since each combat is handled separately, the GOLEM will heal in-between combats

3. Intruz/Nefaryta:
http://www.doomtrooper.pl/smf/index.php?topic=1355.0
Zapisane

madrav

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 529
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 11, 2014, 10:32:57 am »

Dla upewnienia się: Grinder i Indygo zabijają automatycznie naznaczonego wojownika plemiennego? (UN znajduje się w szwadronie).
Zapisane
Wyznawca Ilian.
Ci mizernej postury słudzy mają pokręcone, zdeformowane ciała i bezustannie bełkocą.

Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2070
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Urządzenie naprowadzające
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 11, 2014, 02:29:32 pm »

Urzadzenie daje znacznik i ŻZ zabijają każdego z znacznikiem.
Zapisane