Styczeń 19, 2019, 07:04:08 am

Autor Wątek: Oddział Szybkiego Reagowania SNC  (Przeczytany 49 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kapitan Shinobi

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 86
  • Banzai!!!
    • Zobacz profil
Oddział Szybkiego Reagowania SNC
« dnia: Grudzień 10, 2018, 12:53:41 am »

KS CA
zagraj jak ktoś atakuje twojego wojownika CA płacąc 5P. Po użyciu usuń kartę z gry
weź z kolekcji Sierżanta (z WZ) oraz dowolnego szeregowego (nie Bohatera) sił specjalnych Capitolu - natychmiast wystaw ich nie płacąc W na ten sam obszar. Ci wojownicy tworzą grupę z pierwszym obrońcą (przy czym szeregowy jest przydzielony do Sierżanta) sumując WW i S. Przeciwnik może wybrać, komu odda.

Uwagi:
SNC w nazwie to siły naziemne Capitolu, termin używany w War Zone podr. główny;
koszt można zmienić jeśli wydaje się za duży/za mały
Siły specjalne CA - termin także z WZ pierwszego, w zasadzie oznacza to wszystkie formacje inne niż piechota, począwszy od Ż Zach. Słońca, przez Banshee (u nas Duchy) po Najemnych i Lwy Morskie.
Być może trzeba to zawrzeć w tekście karty, np: "za siły specjalne uważa się wszystkich woj. CA z wyjątkiem piechoty"
w miejsce słowa kolekcja można wstawić side bar, nie wiem w sumie czy to nie to samo  ;)
Zapisane

Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2002
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Oddział Szybkiego Reagowania SNC
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2018, 01:00:40 pm »

Uważam że za tanie w działaniu i trochę niejasne.
Zapisane

Kapitan Shinobi

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 86
  • Banzai!!!
    • Zobacz profil
Odp: Oddział Szybkiego Reagowania SNC
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2018, 11:13:59 pm »

Za tanie? Do negocjacji  8)
Sierżant ma W 7, leszcze z TP po 3 - 4, w sumie mamy ok 10 - 11. Czy taki koszt lepiej brzmi?

Właśnie mnie oświeciło: wchodzi z tego Skorpion z W=5, a nawet Snajper Piechoty (w DT Snajper piechoty nie jest Żoł Piechoty, co uważam za bzdurę, ale to tylko moje zdanie :P).
Snajper + Sierżant to 7+9+4 = +20 do S obrońcy.
No i snajper za (prawie) darmo z kolekcji to też za duży bonus.
Trzeba uściślić opis, żeby wykluczyć Snajpera (Skorpion może, a nawet powinien być możliwy z takiej karty).
Tekst powinien więc zawierać coś takiego - jednostki z TP inne niż piechota + Pustynny Skorpion.
Albo inaczej - ograniczyć W szeregowca do poziomu np. 5. Wtedy Snajper odpadnie, no a piechota i tak jest wyłączona (więc Żoł Wolności też odpadnie, zresztą nie mieści się w limicie W).
PS Że najemnik Capitolu się nie łapie to chyba oczywiste.

Nie uważam tą kartę za przegiętą, choćby z tego powodu, że taki Tosiek z Nomurą "posprząta" to w jedną turę, zarabiając od 10 PZ w górę, nawet się przy tym nie pocąc. 
Zapisane