Siemka i Wesołych Świąt
8 War Zonków dostałem
no i muszę przyznać, że nie znałem takiej zasady:
6 kart common i 2 rary (czy tam uncommon - no te rzadsze) na boosterek.
Ciekawe czy INQ też tak losowano. No i jak to wyglądało w innych dodatkach.
Commony to commony, szkoda czasu i klawiatury, ale ciekawostka: 2 razy trafiłem "podwójniaki":
Wenusj Dżungla (w jednej paczce) i BG & SPA7200 (w drugiej).
Tyle że te rzadkie karty, to też różnie - jak masz pecha, to jest Amnestia i Klęska Żywiołowa, jak masz szczęście to są Czarna Wdowa i Program Autodestrukcji
Z tych 8 pięknych Boosterków takie oto mam strzały:
Czarna Wdowa, Strategiczne Bombardowanie, Prog. Autodestrukcji, Cyberpolis, P-czołg. Pole Minowe, Prezydend Colding, Złe Zaopatrznie. To in plus
bo albo fest rary, albo silne karty (tak czy siak miałem ich mało w kolekcji).
Cela Śmierci, Nalot, Komendant, Klęska Żywiołowa, Amnestia, Marszałek Johnstone, Łazik B52, Święty Posterunek, drugi B52. To in minus - crap, można było trafić lepiej
.
PS Johnny trafił do crapu, bo jest moim 4, a Colding dopiero drugi
. Najbardziej liczyłem na przyw CY
Komendant jest niby mocny, ale mam w sumie 5, no nie mogę go zaliczyć do "rarów". Wolałbym Płk Lotnictwa.
W jednym z Boosterów był Colding, Nalot i Apokalipta. Po namyśle to uznałem Nalot za tą rzadką kartę (Coldi raczej nie budzi wątpliwości), a Apków mam w sumie 8 - czyli są co najmniej powszechni.
I jeszcze ciekawostka - na 8 blistrów ani jednej Heretyk, nawet jednego Technomanty ze złamaną nogą. Najrzadszy rodzaj kart
. Pojazdy, Broń, Dowódcy (w tym ci silni), Przywódcy, rzadkie specjale, rzadkie SW, ale ani jednego H.
Białe Kruki.