Wrzesień 18, 2019, 06:34:39 pm

Autor Wątek: Opcjonalna Mroczna Harmonia  (Przeczytany 110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Snake PL_issken

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 585
  • Look behind you, a Three-Headed Monkey!
    • Zobacz profil
Opcjonalna Mroczna Harmonia
« dnia: Czerwiec 18, 2019, 01:54:19 pm »

Does my Dark Legion warrior have to use a Dark Symmetry ability?
No. You always have the option to use the ability.
http://thewinternet.com/doomtrooper/rules/rules_questions.html#symmetry

Dlaczego tak nie gramy? Było o tym na forum? Nie mogę znaleźć.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5442
    • Zobacz profil
Odp: Opcjonalna Mroczna Harmonia
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2019, 04:43:57 pm »

Bo nie ma jasnych zasad włączania/wyłączania i były dziwne sytuacje. Trochę jak z Kultystami - w każdym momencie musisz mieć każdą MH zadeklarowaną, przynajmniej te typu Piekielna Moc itp. No i różne karty też tego wymagają - np. Wichry obłędu. Gramy więc wg zapisu na karcie. Jak jest na karcie, że możesz coś zrobić to możesz, a jak jest zapis że coś jest na stałe - np. dostajesz +X to zawsze to masz.

Inaczej stoi taki heretyk i jak leci Śmiertelna to akurat MH nie działa, a jak lecą Wichry to działa. ;)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.