Marzec 20, 2019, 02:47:39 am
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu

Autor Wątek: Wymyślamy karty (na wesoło)  (Przeczytany 17665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nman

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 59
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty (na wesoło)
« dnia: Lipiec 02, 2006, 06:11:33 pm »

Na początek super mocne kombo:

Gimbus - Ekwipunek, Legion Ciemności

Dołącz do swojej Kohorty. Kosztem 1 akcji dołączyć do tej karty Dziecko Ilian. Cechy dołączonych do Gimbusa Dzieci Ilian sumują się i są one traktowane jako jeden wojownik. Gdy ta karta zostaje odrzucona wszystkie Dzieci Ilian dołączone do Gimbusa zostają także odrzucone (nikt nie zdobywa za to punktów).

"Jeżdżąca, bełkocząca kupa złomu." - Lane Chung

Droga do szkoły - Misja, Legion Ciemności

Zlec ją graczowi. Gdy gracz ma wystawiony Gimbus otrzymuje 1Z za każde Dziecko Ilian dołączane do Gimbusa oraz za każde wystawienie Obozu Szkoleniowego. Misja nigdy nie zostaje wypełniona.

" ... bo szkoła uczy i bawi." - jedno z powiedzeń z końca XX wieku
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 04:52:07 pm wysłana przez Nekro »
Zapisane
asady są dla ludzi, nie ludzie dla zasad.

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2006, 06:29:48 pm »

Ja bym jeszcze dodał, że poświęcając 2 ackje i płacąc 3A możesz odrzucić jedno Dziecko Ilian, aby odrzucić dowolny wrogi Obóz Szkoleniowy. Zyskujesz tyle PZ ile było znaczników na Obozie :D
Zapisane

koszal

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 237
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2006, 09:20:13 pm »

Relikt:
Kupa pomniejszych ulg.
Dołącz do dowolnego dziecka Ilian. Od tej chwili możesz wystawiać w swojej kohorcie dowolną liczbę dzieci Ilian bez poświęcania akcji i płacenia A. Ponadto możesz poświęcając trzy akcje wystawić w swojej kohorcie wszystkie dzieci Ilian z Twojej kolekcji i kolekcji Twego przeciwnika. Po grze zwróć pożyczone dzieci przeciwnikowi.
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5396
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2006, 09:50:11 am »

Pomysł z oficjalnego forum ;)
Bogaty wujek - specjalna/ogólna
Zagraj w dowolnym momencie. Twój dług w banku bauhausu zostaje spłacony i dostajesz dodatkowe 10PA.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2006, 09:01:36 pm »

A propo Dzieci Ilian - Zrobiłem kiedyś taką kartę!
 
Zapisane

koszal

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 237
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2006, 02:43:00 pm »

Rysio
0/1/20/5
Bohater. Uważany za członka Klanu i heretyka legionu ciemności. Nie może brać udziału w walce wręcz, bo nie potrafi. Jego łagodny i ciepły głos budzi grozę w szwadronie i kohorcie przeciwnika, lecz nic z tego nie wynika. W dowolnym momencie możesz określić, czy Rysio jest heretykiem legionu ciemności, czy członkiem Klanu, czy też samym członkiem.

wersja promo
Rysio Rozwścieczony
50/50/50/5
Bohater. Uważany za członka Klanu, heretyka legionu ciemności, mortyfikatora i dziecko Ilian jednocześnie. Jeśli Rysio zostanie zraniony, a rana nie powoduje jego śmierci, w kolejnej walce jest zdrowy. Ponadto Rysio nie może zostać automatycznie zabity, odrzucony ani anihilowany. Wszystkie karty zagrane na Rysia są anihilowane jeszcze przed użyciem (Ty decydujesz, która z kart na ręku przeciwnika miała być na Rysia zagrana). Pozostałe zasady: Patrz karta zasad Rysia.
Zapisane

cFaniak

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 29
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 13, 2006, 11:41:20 pm »

Macius
1/2/5/5
Bohater. Uwazany za czlonka Klanu. Nie moze atakowac, gdyz jest zamkniety w lazience. Moze byc atakowany tylko przez przeciwnika posiadajacego Srubokret. Po wypicu piwa dostaje +5 do WW i S do konca twojej nastepnej tury, lecz zostaje ranny.

Srubokret
Moze byc uzywany przez dowolnego wojownika. Umozliwia otworzenie lazienki i zaatakowanie Maciusia.
Zapisane

Nicodemus

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 597
    • Status GG
    • Zobacz profil
    • http://www.doomtrooper.pl
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 14, 2006, 04:07:11 pm »

Kaczki
DAR SEMAI. Legionista obdarzony tym darem moze wchodzic w uklady z wojownikami kartelu o wartosci 1 lub wojownikami bractwa posiadajacymi ekwipunek "radio ryjek". Wojownicy ktorzy weszli w uklad z legionista nie moga go atakowac, a gracze ktorzy ich kotroluja raz na ture musza przeprowadzic jedna akcje ktorza przynosi korzysc legioniscie lub zaplacic 1A
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5396
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 14, 2006, 04:10:13 pm »

"Co się stało?"
Zagraj natychmiast po tym gdy ktoś otworzy łazienkę, aby uniknąć ataku na Maciusia.
;)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Nicodemus

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 597
    • Status GG
    • Zobacz profil
    • http://www.doomtrooper.pl
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 14, 2006, 04:12:46 pm »

L.E.P. model T 0,5
2/1/8/0
Wojownik Cybertronic.
L.E.P. model T 0,5 to jednostki wysypujace ziarno z silosow na pasie asteroidow, odkrecajace srobki cyborgom. Posiadaja dziwny akcent dla tego czasami mylone sa przez z kadawerami. Chodz sa one wybijane przez hemogeny ich populacja rosnie
Zapisane

koszal

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 237
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 15, 2006, 01:05:06 am »

CAP 7000 "Matołek"
+2/ 0/-1/+10
Uważany za kozę desantowo- szturmową i Stwora. Kiedy znajduje się w grze i masz jednocześnie wyłożoną strefę walki: Pacanów automatycznie wygrywasz grę. Uwaga- wyłożenie tej karty odrzuca strefę walki: Pacanów i na odwrót.

Pacanów
0/0/0/0
Strefa walki: placówka. Do niczego nie służy. Jest.
Zapisane

koszal

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 237
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 06, 2006, 12:31:06 am »

Ostatnio natknąłem się na pewną kartę. Czy wie ktoś z jakiego pochodzi dodatku?
Zapisane

morgothmaster

  • Offline Offline
  • Wiadomości: 8
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 06, 2006, 08:09:22 pm »

PEDOFIL  - - - 4
Wyznawca i Nefaryta Ilian, kiedy znajduje się w Twojej Kohorcie poświęcając Jedną Akcję możesz przywołać do siebie wszystkie Dzieci Ilian znajdujące się w grze. Przechodzą one wraz z ekwipunkiem pod kontrolę PEDOFILA - umieść je w jego Kohorcie
Zapisane
ester

nman

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 59
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 09, 2006, 10:55:04 am »

Sesja Zdjęciowa - Specjalna, Ogólna

Możesz zagrac tą kartę pośięcając na to trzy akcje, ale jedynie wtedy gdy w grze znajduje się EVA VALMONTE. Otrzymujesz natychmiast 20 PA oraz dodatkowo 5 PA za każdego PAPARAZZO znajdującego się w grze.

"... a teraz chcesz pokazac naszym chłopcom czemu warto walczyc z Legionem Ciemności. O właśnie tak. Świetnie." - anonimowy Paparazzo
Zapisane
asady są dla ludzi, nie ludzie dla zasad.

koszal

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 237
    • Zobacz profil
Wymyślamy karty
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 10, 2006, 11:03:28 pm »

Ostatnio natknąłem się na angielski oryginał karty BALONY ZAPOROWE. Polscy tłumacze znowu popełnili błąd. Tłumaczenie brzmi bowiem:
"Możesz dołączyć Balony do EVY VALMONTE poświęcając na to jedną akcję. Wykonane ze wzmacnianego silikonu Balony zwiększają P o +30. Ponadto przeciwnik, który chce zaatakować EVĘ musi wydać dodatkowe 24 PZ. Podczas walki EVA może odrzucić BALONY, aby uniknąć zranienia."
Zapisane
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry