Sierpień 15, 2018, 03:23:26 pm

Autor Wątek: PZ za zabicie własnych Wojowników  (Przeczytany 3329 razy)

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
PZ za zabicie własnych Wojowników
« dnia: Lipiec 07, 2006, 08:29:02 pm »

Atticus upierał się, że można dostać PZ za zabicie Wojownikiem przeciwnika pod wpływem "Potężnego Wpływu" Wojownika we własnym Szwadronie/Kohorcie.

Otóż dorwałem nipę na gE i:
[Pharaun21] hi
[Pharaun21] nipa: is there any other way to get PP for my own warriors than "Working on the Sly"?
[nipa] not that I can think of
[nipa] there could be one follower of ilian...
[Pharaun21] but I mean without homemades
[Pharaun21] so I can't get PP from Greater Manipulation if my warrior was killed?
[nipa] correct

Tak samo nie przejdzie bajer z Bribery, PZ można dostać tylko z Chytrej Zagrywki i nic dziwniego, że jest ograniczona do jednej sztuki w talii.

Nieładnie oszukałeś nmana  :mrgreen:
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5294
    • Zobacz profil
PZ za zabicie własnych Wojowników
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2006, 08:56:21 pm »

Tak - nic dodać nic ując. Jest zasada - nigdy PZ za własnych wojów, a na Chytrej pisze wyraźnie, że można nawet PZ tak dostać. Nie ma natomiast takich adnotacji na kartach typu Potężny wpływ, Bribery etc.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Jerry

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 64
  • Irytujący Kłapouchy Gaduła ;)
    • Zobacz profil
PZ za zabicie własnego woja
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2008, 06:18:55 pm »

Zabić swoich można np.: czaszkami, strumieniem kwasu, zmanipulowanym wojem przeciwnika.
A w jaki sposób można dostawać PZ za zabicie swoich?
Zapisane

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2636
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: PZ za zabicie własnego woja
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2008, 06:22:25 pm »

Za pomocą Chytrej Zagrywki - misji z Apocalypse - jeśli oczywiście dasz radę ją uaktywnić - jak przeciwnik atakuje, to wybierasz swojego woja na  obrońcę i go zabijasz - i dostajesz PZ - tu zasada karty bierze górę nad zasadą gry, mówiącą o tym, że za zabicie własnego woja można dostać tylko PA.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 06:26:20 pm wysłana przez Skoq »
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D

Pako

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 579
  • Legionista
    • Zobacz profil
Odp: PZ za zabicie własnych Wojowników
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 15, 2012, 02:57:07 pm »

Rozumiem, że zdobywa się wszystkie PZ-ty, jakie zdobywa wojownik przeciwnika z Chytrą zagrywką? Chodzi mi głównie o bonusy związane np. z Zabójstwem, czy Dowodem odwagi.
Zapisane
Zasady warszawskie

Cytat: Paul Beakley
Beg, borrow or steal every Manifest Destiny you can find (...)

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2636
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: PZ za zabicie własnych Wojowników
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 15, 2012, 02:58:27 pm »

Tak.
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5294
    • Zobacz profil
Odp: PZ za zabicie własnych Wojowników
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:16:52 pm »

Chytra działa tak jakby na koniec - to co ostatecznie zdobył w danej walce leci do przeciwnika.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Pako

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 579
  • Legionista
    • Zobacz profil
Odp: PZ za zabicie własnych Wojowników
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2012, 12:49:44 am »

Chytra zagrywka + Potężny wpływ = PA czy PZ ?
Zapisane
Zasady warszawskie

Cytat: Paul Beakley
Beg, borrow or steal every Manifest Destiny you can find (...)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5294
    • Zobacz profil
Odp: PZ za zabicie własnych Wojowników
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 25, 2012, 12:59:11 am »

Znaczy dajesz komuś Chytrą i atakujesz swojego wojownika z Potężnego Wpływu? PZ - tak samo jak z Telepatii czy przy dowolnym innym sposobie na atakowanie własnego wojownika. Chyba, że karta pozwalająca zaatakować własnego wojownika mówi, że zdobywasz PA. Nie wiem czy jest taka karta ;)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Pako

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 579
  • Legionista
    • Zobacz profil
Odp: PZ za zabicie własnych Wojowników
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 25, 2012, 10:27:18 am »

Czyli w takim razie Bribery + Chytra da nam również PZ?
Zapisane
Zasady warszawskie

Cytat: Paul Beakley
Beg, borrow or steal every Manifest Destiny you can find (...)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5294
    • Zobacz profil
Odp: PZ za zabicie własnych Wojowników
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 25, 2012, 11:56:05 am »

Tak
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.