Forum ogólne > Klub Arkadin
Który kolor Sztuki jest Twoim zdaniem najpotężniejszy?
(1/1)
Diablerist:
--- Cytat: Marqwitch ---A co do głosowań zgadzam się z Lordem Nozaki (powinno być więcej ankiet precyzujących gusta graczy - miałyby one cele zapoznawcze i byłyby dobrym pretekstem do kłótni!!! :mrgreen: ).
--- Koniec cytatu ---
Hehe, no to kolejna ankieta. Ciekawi mnie, które dziedziny Sztuki uważacie za najpotężniejsze. Można zaznaczyć do 3 kolorów.
Sam postawiłem na Sztukę Oddziaływań za chamski discard, Telepatię i Equilibrium; Przemian za Nietykalność, Samodoskonalenie i Pacyfizm; Przywoływania za najpotężniejszy common wszech czasów - Summon Spell (sic!).
Najgorzej wypadają moim zdaniem:
Żywioły - no chyba, że ktoś gra Władcą Żywiołów to można i Biogiganta usiec.
Wyklinania - tylko Uleczenie Obrażeń ratuje ją przed kompromitacją.
P.S. Zastanawiam się również jak nazwać kolory Oddziaływań i Wyklinania inaczej :D Czekam na propozycje.
cFaniak:
wg mnie to na pierwszym miejscu bym postawil sztuke:
- telekinezy - za anihilacje :D no i jeszcze eksplozje, ktora sie czasem moze przydac
- przeman - za nietykalnosc i samodoskonalenie
- oddzialywan - zapotezny wplyw, burze (sztorm) chaosu i sposobnosc nataniela
jesli chodzi o sztuke zywiolow i wladcow to w odpowiednich rekach nie jest az taka zla :)
cthulhu:
Dla mnie najpotężniejsze zaklęcia ma sztuka oddziaływan: za ratujacą dupę Sposobność Nataniela, czyszczące łapkę Burze Chaosu i Powiew Wątpiwości, za Equilibrium. Dalej sztuka przemian: za Samodoskonalenie i chyba nieco niedoceniany Pacyfizm. Ostatnia na podium to moim skromnym zdaniem sztuka przywoływań, ale to chyba z sentymentu-jeszcze zanim sie ukazała Golgotha grywałem 3 Misrzami Przywołań w zwartej formacji co chwilkę wyciągając z odrzutek lub talii jakichś bohaterów, przedmioty czy czary...to były czasy.. znaczy się czary :lol:
Marqwitch:
Ja głosuję na Oddziaływania, Przemiany i Wpływania ponieważ Odparcia (Repudiate) nie uważam za odrębną Dyscyplinę.
Jednak nie zmienia to fucktu, że ogółem Sztuka według mnie jest beznadziejna!
Nie bardzo też widzę sensu w Sztukach Żywiołów, Wyklinania i Przewidywania (względem pozostałych są one trochę upośledzone).
Nawigacja
Idź do wersji pełnej