Co do filmów - Transformers G1 (cztery sezony plus pełnometrażówka! Niebawem Film - mam gdzieś Japońskie podróby i nieudane kolejne edycje takie jak Cybertron, Energon czy Armada).
Nie znasz się
Z oryginalnych TF fajny był The Movie, pierwszy sezon, parę odcinków z drugiego i trzeciego, ale zdecydowana więksszość to bardziej shitformers. Już lepsze były komiksy. Co do "japońskich podrób" seria Headmasters pod względem fabuły jest zdecydowanie przed amerykańskim G1 a pod względem rysunków wcale mu nie ustępuje.
ALe to tylko moja opinia.
A żeby nie było że tylko się czepiam zamiast pisać na temat:
-W Doomtroopera grałem kiedyś, teraz już prawie nie gram (choć nadal uważam za najlepsza karciankę), swoich kart nie mam (oddałem udziały w naszej wspólnej kolekcji Pretorowi w zamian za udziały w PSXie dobrych parę lat temu
) grałem też trochę w Kult ale nie miałem swoich kart.
-RPG - kiedyś warhammer, L5K, teraz WIEDŹMIN GW ale ostatnio coś cienko to wygląda
-Muzyka - Pearl Jam & reszta grunge i muzyka filmowa, a poza tym rózne np. Dżem, Pink Floyd, Metallica, Clannad, Ankh, Guns N Roses itd.
-film - głownie fantastyczny - Lord Of The Rings, Alieny 1-3 i inne widoczne
tutaj. Głownei są to filmy z lat 80-tych i 90-tych choć i z nowych się coś znajdzie (LOTR, Batman Begins)
-Transformers :mrgreen: przy czym moja ulubioną (oczywiście po THE MOVIE) serią jest "japońska podróba" Headmasters. No i miałem wszystkie wydane po polsku komiksy które wydałem Marqwitchowi za kilka kart do DT (ale byłem idiotą, szkoda gadać) a ten je wszystkie zgubił....
- z innych komiksów najbardziej lubiłem i w sumei nadal lubię Batmana.
- no i historia - ma się tego magistra :mrgreen: zawsze mnie interesowały polskie okręty wojenne z IIWŚ i o nich pisałem pracę magisterską.
- kiedyś byłem też fanatykiem komputerowych i konsolowych bijatyk - od Street Fightera II przez Mortal Kombat, Soul Blade'a, tekkena do Soul Calibur (Marqwitch i Pretor też byli :mrgreen: grałem głownie z nimi)