Forum ogólne > Klub Arkadin

Czy jesteś za tym aby graniczenie wyspiarza grindera do 1 w kolekcji?

(1/12) > >>

Nekro:
Uważam iz należy wprowadzić ograniczenie wyspiarza grindera do 1 w kolkekcji podczas turnieju. Wypowiadajcie się: tak lub nie w głosowaniu. Oczywiście można by to jakoś uzasadnić. Ja tylko dodam iż zdobycie 20 pz w 1 ataku jest bycza zdolnością. Nie jestem jednak za tym aby go ograniczać gdyż nie jest niepokonany  :mrgreen:

Drugą rzeczą jest przedyskutowanie czy ograniczyć ilość ataków w 1 swojej kolejce do 1 ataku  :?: Ja uważam iż nie gdyz karty typu inspiracja, żądza krwi, ostatecznie natarcie, zapach wojny nie są jednak tak dobre rzeby ich zakazać lub ograniczać  :mrgreen:

Jasieq:
Ja tam bym w ogóle zakazał grindusia i byłby spokój :P

Diablerist:
Mówiłem już, że ograniczenie go do jednej Sztuki nic nie zmienia - każdy kto nim gra ma na tyle przemyślaną Talię, że jeden spokojnie wystarczy, a jak nie to nawet Grinder nie pomoże mu wygrać.

Jeśli chodzi o ograniczenie Ataków chodzi mi TYLKO o ograniczenie Ataków na Gracza do jednego na turę albo nawet zrobienia tylko naszej własnej erraty do Grindera, że na Gracza może wykonać tylko jeden ze swoich 4 Ataków w turze. Wtedy granie Grinderem wciąż ma sens, chociażby do ściągania Nietoperzy albo do zrobienia z niego Heretyka z Przeklętym Okiem i Piekielną Mocą. Nie tracą wtedy również sensu wszystkie karty dające dodatkowe Ataki.

Ja postuluję taką erratę:
Wyspiarz Grinder - ...Może w ramach jednej akcji ataku zaatakować cztery razy, lecz tylko jeden z tych ataków może być skierowany przeciw Graczowi. Może skierować więcej niż jeden atak przeciwko temu samemu Wojownikowi...

Wydaję mi się, że taka errata najbardziej zbalansuje nasze rozgrywki, a jednocześnie nie wymaga wprowadzania zasady "Sabotażu" z drugiej Edycji. Nie wymaga ona zakazywania Grindera i jednocześnie nie traci on aż tyle na swojej przydatności.

Fungus:
Tu się zgadzam w całości z Diablerem.

--- Cytat: "Diablerist" ---Nie tracą wtedy również sensu wszystkie karty dające dodatkowe Ataki.
--- Koniec cytatu ---

Bo przy waszej propozycji traci na przykład sens granie Lordem Nozakim czy chociażby zagranie inicicjatywy. Jestem za jednym atakiem spośród czterech na gracza i dalej to samo co Diablerist.

Jasieq:
Popieram pomysł Diablerista.To by zniosło zachwianie równowagi gry,jakim stał się Grinder,a partie rzadziej kończyły by się w drugiej turze  ;) .Proponuję aby każdy się na ten temat wypowiedział,i można by pomyśleć o wprowadzeniu takiej erraty  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej