Grudzień 18, 2018, 11:23:38 am

Autor Wątek: Noncombat-ant/anci  (Przeczytany 14571 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 07, 2010, 08:04:03 pm »

"Księżyc świeci światłem odbitym słońca ^^"
Pisałem w kategoriach nazwy a nie mechaniki ;D.

Ja nie twierdze ze nonkombatant może brac udział w walce. Własnie dlatego uważam że Sen nalezy zagrac przed wyznaczeniem agresora i obrońcy żeby do tego nie dopuscić.

 
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5318
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 07, 2010, 08:11:19 pm »

No to Ci trochę Muleq świat DT do góry nogami przewrócę-  na treningu też nie pisze, że nie może brać udziału w walce, na śnie również - a więc tacy wojownicy BRONIĄ gracza przed atakiem, gdyż przed atakiem nie chroni tylko bycie noncombatantem. To jakiego grzyba na swoim turnieju zakazałeś treningu? Według jakich zasad grasz w tego DT? Wczesniej jakoś Cię nie dziwiło, że wojownik na Treningu nie może brać udziału w walce - nagle zaczęło? A może nie zaczęło i Sen traktujesz inaczej niż Trening? A zapis taki sam w gruncie rzeczy... Weź sie zastanów i poczytaj pare innych kart i zasad zanim zaczniesz dyskutować w ten sobie właściwy i jakże bezsensowny sposób.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 07, 2010, 08:18:43 pm »

Zacytuj fragment mojej wypowiedzi w której pisze że uspiony przed walka wojownik może brac udział w walce. Jeżeli znajdziesz wycofam sie ze wszytskiego co pisałem wczesniej. Ale jesli nie znajdziesz to przyznasz mi rację.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2010, 08:22:11 pm wysłana przez Muleq »
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5318
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 07, 2010, 08:55:14 pm »

Czy Ty aby na pewno się dobrze czujesz? Problemy z językiem polskim ponownie? Ehh... Ciężka przeprawa z Tobą - nie ma opcji żebym przyznał Ci rację bo opowiadasz takie pierdoły jakich dawno nie czytałem. Poza tym - sam nie czytasz tego co piszesz, bo gdybyś przeczytał to byś wstydził się to na forum wstawiać.

Że tak zapytam bez sensu - a co za różnica czy może brać udział w walce bo został uśpiony przed walką czy podczas walki? Skoro nie może brać udziału w walce to nie może niezależnie od tego kiedy został uśpiony. Aż dziw bierze, że zajarzyłeś o co chodzi z Tchórzostwem - chociaż tłumaczyć też trzeba było jak dziecku i to po pare godzin co kilka tygodni. Jednak w końcu się nauczyłeś. No to teraz poczytaj - napiszę ostatni raz żeby było jasne dla wszystkich. Jak nie zajarzysz to masz problem to temat został wyczerpany - jak napiszesz potem kolejny bezsensowny post to temat po prostu zamknę usuwając posty, które sprawiają wrażenie, że temat nie jest zakończony. Jeśli znajdziesz sensowny argument - to ewentualnie Ci odpowie, ale więcej się już nie powtórzę, więc lepiej poszukaj czegoś sensownego.

Wg zasad - noncombatant, dalej zwany NC, to wojownik, który nie może brać udziału w walce -.stan ciągły. NC jest również wojownik, który nie może atakować i być atakowany - jest to RÓWNOZNACZNE z tym, że nie może brać udziału w walce - stan ciągły. Jeśli w jakimkolwiek momencie walki do fazy przerywania walki jeden z walczących nie będzie mógł brać w niej udziału z dowolnego powodu, walka zostanie prerwana. Na karcie nie trzeba pisać, że wojownik nie może atakować, być atakowany ani brać udziału w walce - DT to nie gra dla retardów - zakładamy, że grający potrafią czytać i znają zasady. Karty typu Trening, Sen powodują, że wojownik nie może atakowac, być atakowany, a tym samym nie może brać udział w wlace w ogóle! Nie ma opcji żeby takiego wojownika zatakować w jakikolwiek sposób. Dzięki teamu wiadomo, że wojownik taki jest NC i można atakować gracza. Jeśli założymy, że wojonik taki nie może zostać zaatakowany, ani zaatakować, ale może brać udział w walce, to nadal będzie on bronił gracza przed atakiem. Od zawsze jednak gramy, że nie broni z wiadomych powodów. Jeśli Snu czy Treningu użyjemy podczas np fazy deklaracji ekwipunku, to walka zostanie przerwana bo jeden z wojowników nie będzie mógł brać w niej udziału, ponieważ stanie się NC. Możemy tych kart użyć przed walką - będa one wtedy wpływały tylko na wybór agresora i obrońcy. Pewni wojownicy nie będą mogli atakować tudzież być zaatakowani. To tyle. Czekam na ewentualne sensowne pytania i argumenty. Jak po raz setny pojawią się jakieś bzdury to je usunę i temat zamknę.

Koniec imprezy, dziękuję, dobranoc...
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 08, 2010, 05:34:16 pm »

Napisałeś że wywrócisz mi świat DT do góry nogami więc poprosiłem żebyś zacytował moją wypowiedź do której mógłbym odnieś Twoje odwracanie świata. Jak zwykle nie jest w stanie mi tego udowodnić i po raz kolejny piszesz emocjonalne tyrady które mnie tylko bawią :D.

Czy trafia do Twojego mózgu możliwość że ktoś może miec inny pogląd na daną sprawe niż Ty? W kwestii Snu wszyscy mamy podobne zdanie. Uważamy że można zagrać Sen i że przerwie to walkę. Różnica polega tylko na tym że ja uważam że kartę trzeba zagrać przed wyznaczeniem agresora i obrońcy a Wy że w fazie przerywania walki. Czy jest to aż tak wielka różnica żeby strzelać takie fochy jak Pretor. Osobiście uważam że nie ale przeciez nikt nie bedzie do mnie pisał setek maili z prośba o wyjasnienie sprawy ;)

Czy słyszałes o takim pojeciu jak "during combat before agresor and defender are anounced" ? To tyle w kwestii przewagi mysli scisłej nad humanistyczną i zaprzeczania samemu sobie . Jak zwykle poniosły Cie emocje . 
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2010, 07:43:40 am wysłana przez Nekro »
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5318
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 08, 2010, 10:25:28 pm »

Czy Ty jesteś moderatorem żal.pl? Nie dyskutuję z Tobą bo generalnie jesteś na poziomie kreta na Żuławach. Napisałęś o przerywaniu walki Snem przed wyznaczeniem agresora i obrońcy - totalny idiotyzm - walki w ten sposób przerwać się nie da - sorry. Nawet jeśli uśpisz wszystkich wojowników w grze to walka się nie przerwie, bo zawsze można wystawić kogoś z obozu, z inspiracji, z sojuszu capitolu. Więc nie da się walki przerwać poprzez wyeliminowanie kogokolwiek z walki zanim zostanie wyznaczony agresor i obrońca, bo ani agresora ani obrońcy nie znasz i nie wiesz kto będzie walczył. Tyle w temacie. Temat zamykam bo nawet nie wiadomo o czym jest. Pan humanista chciał zabłysnąć i wyszło jak zawsze.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 08, 2010, 11:11:25 pm »

Prawidłowy zwrot brzmi "during an opponent's attack action, before the attacker and defender are announced". Zmieniłeś ten zwrot na własny użytek i teraz forsujesz jakąś głupotę do upadłego nie wiadomo po co. I z tego co zrozumiałem wszyscy oprócz ciebie twierdzimy, że Snu można użyć DO FAZY PRZERYWANIA. A nie jak nam tu imputujesz, że tylko w fazie przerywania. Wynika to z zasad Walki i zasad o noncombatantach. Dlaczego ma to wynikać z zapisu na Wywołaniu Bólu? - Pytanie retoryczne, odpowiedz sobie sam i nie zaśmiecaj już forum w tej sprawie.
Zapisane

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 09, 2010, 07:19:54 am »

Czyli wg Ciebie Wywołanie bólu albo Tchórzostwo nie przerywa walki? Zastanawiam sie kto tu jest na prochach ;)

Z Inspiracji, Obozu czy Sojuszu Capitolu juz nie zaatakujesz bo jest juz po fazie deklaracji ataku. Błysnął umysł scisły ;)

Forum jest wspólne i każda ma prawo pisać co chce. Zamykanie watków powoduje tylko że otwieram nowy.  ;)

Nie forsuje swojej teorii. Wiem że tylko Wasze pomysły sa jedynie słuszne.  ;)

Wszytskie dyskusje traktuje luźno Wy sie spinacie jak koguty w klatce. Przeciez gdybym na powaznie traktowal te wszytskie epitety które wypisuje Pretor pod moim adresem to juz dawno bym musiał mu dac po mordzie :D.
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5318
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 09, 2010, 10:00:17 am »

Muleq - jesteś żałosny. Nie dyskutuję z ludźmi, którzy jako argumenty wykorzystują zmyślone cytaty - i co? nie masz ochoty kontynuować wątku? Może podasz tytuł karty, z której wziąłeś cytat? A może znowu jako argumentu użyjesz czyichś poglądów zinterpretowanych na własny użytek, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością? Z takimi ludźmi jak Ty nie ma dyskusji, bo nic do nich nie trafia, a sami ściemniają jak najęci. Ta choroba ma swoją nazwę.

Żeby ludzie na forum nie mieli potem problemów na turniejach - oczywiście, że zaatakuje z Inspiracji, Obozu czy Sojuszu - właśnie po to o tym pisalem. Jaka faza deklaracji ataku? O czym Ty piszesz? Człowieku - zmyślasz cytaty, zmyślasz zasady... Niedługo zaczniesz podpierać się zmyślonymi kartami. Nie ma czegoś takiego jak "Faza deklaracji ataku". Mówię - wykonuję akcję ataku i nie jest to żadna faza, bo do walki jeszcze kawałek drogi. W tym momencie wykonuje się wszystko co ma miejsce w akcji ataku, ale przed walką. I walki nie można przerwać dopóki się nie zaczęła - może to do Ciebie nie dociera, ale nie mieszaj innym w głowach. Dopóki nie ma fazy wyboru agresora i obrońcy nic walki nie przerwie, bo nie wiadomo kto walczy - tyle w temacie walki. Weź człowieku jako organizator naucz się paru podstawowych zasad - jak np przebieg walk i takie tam.


Każdy może pisać, ale jak ktoś ciągle pisze jakieś totalne idiotyzmy nie w formie już nawet pytania tylko zasady, to potem ja te idiotyzmy muszę prostować bo ludzie to czytają. A niestety z takmi ludźmi, którzy mają skłonności do konfabulacji mam do czynienia troszkę za często.

Krótka piłka - podaj tytuł karty, z której bierzesz cytaty swoje. Bardzo mnie to ciekawi. Już dawno nie spotkałem kogoś tak żenującego jeśli chodzi o dyskusję. Jak małe dziecko...
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 09, 2010, 10:18:31 am »

Blind fury - "Play on any non personality warrior during combat before attacer and defender is announced"

Akcji z Inspiracji nie możesz wykorzystać do akcji ataku. Skoro jest słowo "during combat" to z Inspiracji już nie zaatakujesz.

Oan - problem polega na tym że ja naprawde lubie i szanuje Pretora za jego wiedze o Doomie. Bawi mnie tylko jak za każdym razem próbuje on za wszelką cenę przekonac mnie do swoich racji i nie jest w stanie zrouzmiec że zwyczajnie sie z nim nie zgadzam i mogę mieć własne zdanie. Być może dlatego nie jestem sie w stanie na niego obrażac za okreslenia że jestem żałosny itp. 
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5318
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 09, 2010, 10:45:09 am »

Muleq - Blind fury - zapis na karcie jest bezsensowny, czego może nie zauważyłeś, bo wiem, że sprawy językowe u Ciebie kiepsko. Wywołanie Bólu, Sugestia - tam zapisy są jasne i nie stoją w sprzeczności z zasadami ogólnymi gry. Nie wiem jak można zrobić cokolwiek podczas walki skro walka się jeszcze nie zaczęła. Zapis na Blind Fury wskazuje, na to, że walka zaczyna się inaczej niż zapisano w MOACB, tylko niestety nie wiadomo czym. Ale mniejasz o to.

Inspiracja - widzę, że czytanie ze zrozumieniem kuleje, aż tak - kto napisał, że z Inspiracji zaatakuje? A może zaatakuję z obozu? Tego się jakoś nie czepiłeś. Akcja ataku nie znika po zagraniu Tchórzostwa, zanim wybiorę agresora i obrońcę mogę zagrać inspirację i wystawić sobie nowych wojowników, mogę ich wystawić z obozu, mogę z Sojuszu capitolu i mogę nimi zaatakowć bo nie będą ukryci. Dyskusja jest o niczym więcej jak tylko o Twoich osobistych problemach i nic na forum nie wnosi, dlatego temat zamykam. Każdy bezsensowny temat od tej pory będzie usuwany bądź zamykany. Jak szukasz jakiejś odpowiedzi to poczytaj forum, a najlepiej zacznij od instrukcji. Zastanów się dwa razy zanim znowu zaczniesz zakładać jakieś idiotyczne wątki.

EDIT: Temat otwieram na prośbę innych członków forum, żeby Muleq nie zaśmiecał całego forum, a mógł sobie poopowidac dziwne rzeczy w tym temacie.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2010, 10:58:17 am wysłana przez pretorianstalker »
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 10, 2010, 06:26:28 pm »

Pewnie gdyby nie docinki Pretora to bym sobie odpuścił ale jemu jakoś nie umiem ;).

Co powiecie na ten cytat:

"Można go użyć przeciwko dowolnej liczbe ludzi w walce przed ustaleniem agresora i obrońcy, bo jak się okazuje jest taki moment." I dalej: "Myślę, że można z tej dyskusji wyciągnąć dwie istotne rzeczy, które wcześniej wymieniłem:
-istnieje moment w walce przed wyznaczeniem agresora i obrońcy"

Od razu odpowiem. Są to wnioski jakie wyciągnął Pretor z wątku o Zesłaniu Snu. Dlatego mam pytanie czy coś zmieniło sie od tamtego czasu? I czy za każdym razem bedziemy zmieniac ustalenia w zależności od humorów Pretora czy kogokolwiek innego? 
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5318
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 10, 2010, 07:48:44 pm »

Co i tak nie zmienia nic w dyskusji na temat Snu. I nie zmienia tego, że Twoje przemyślenia jak zawsze są bezsensowne i nikt poza Tobą ich nie podziela.

PS. Nic jak do tej pory nie zmieniliśmy - poza tym co Ty próbujesz zmienić - to raz. Dwa - jeśli myślisz, że nie mam ciekawszych rzeczy w życiu niż DT to też jesteś w błedzie. Od jakiegoś czasu siedzę w tym coraz mniej i jeśli myślisz, że każdą dyskusję pamiętam i pamiętam skąd wziął się każdy argument to się mylisz - czasem można mi coś przypomnieć. Fajnie jakbyś link wrzucił jeszcze bo mi się szukać nie chce. Teraz opierałem sie na wywołaniu Bólu i Sugestii bo te karty wpadły do głowy jako karty, które mogą mieć jakieś znaczenie w takiej dyskusji. I powtarzam - nic nie zmieniliśmy już od dawna w związku z jakąś tego typu dyskusją i nigdy nie zmieniliśmy nic w związku z moim humorem. W przeciwieństwie do Ciebie po prostu miewam argumenty.
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2010, 07:55:07 pm wysłana przez pretorianstalker »
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 10, 2010, 08:03:20 pm »

To jest moment walki przed wyznaczeniem agresora i obroncy czy nie ma?

A jeśli nie ma to jest zmiana ustaleń czy nie?
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5318
    • Zobacz profil
Odp: Noncombat-ant/anci
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 10, 2010, 09:22:06 pm »

Najśmieszniejsze jest to, że czy taki moment jest czy go nie ma to i tak niczego to nie zmienia - absolutnie niczego, bo i niby co? Zmienia może w sprawie Zesłania Snu, ale nie Snu, a o Śnie tutaj rozmawiamy. Skoro jedna karta mówi, że takie coś jest, a inna mówi, że jest moment w akcji ataku zanim walka się zacznie, to mamy:
-Moment w akcji ataku zanim walka się zacznie
-Krok wybierania agresora i obrońcy - moment prze wybraniem
-Krok wybierania agresora i obrońcy - wybieranie

W tym temacie to nie ma absolutnie żadnego znaczeni, bo Sen tak czy inaczej nie jest związany z walką - korzystasz wtedy kiedy masz akcje. Z inspiracji w dowolnej chwili walki i można nim przerwać walkę do fazy przrywania w dowolnym momencie. I o tym mówię od początku, a Ty tego od początku jakoś nie możesz zrozumieć. I nie zmienimu działania Snu z tego powodu, że Tobie się coś wydaje, bo ze Snem musielibyśmy zmienic masę innych kart i chyba anulować wszystkie turnieje, gdzie z powodu Snu czy Treningu ktoś wjeżdżał w klatę graczowi.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.