Wow! Wreszcie coś poważnego w tej kwestii.
Razem ze znajomymi programistami jesteśmy w stanie napisać aplikacje internetową pozwalająca grać w DT przez przeglądarkę internetową. Wg mnie wyglądalo by to tak:
userzy logują się do serwisu podając login i hasło. Po zalogowaniu mogą wybrać grę (nie tylko musi być DT, mogą być inne systemy). Użytkownik mógł by stworzyć swoja własną talie, które by wykorzystywał podczas rozgrywki.
Z taka talią może rozpocząć grę z przeciwnikiem/przeciwnikami.
Wybrał by dany pokój/stół, i już ....
Czyli standardowo (nie licząc Flasha) tak jak na gatlingu, który prawie na pewno już nie odżyje.
dzięki czemu jest możliwe (na pewno, mamy do tego system) podłączenie sygnału z kamerki internetowej i mikrofonu.
Do tego to jestem dość sceptycznie nastawiony. Po co mam komuś patrzeć w gębę - to mam na turniejach
Ewentualnie mikrofon, ale lepszy byłby po prostu jakiś czat wewnętrzny. W ostateczności zostaje gg. Tak naprawdę ludzie dysponujący kamerką i mikrofonem mogą grać bez żadnych ograniczeń, nie licząc limitu własnej kolekcji. Wystarczy się umówić i rozłożyć karty na biurku.
Ograniczeniem tylko było by to, że cała gra jest przez użytkowników sterowana i rozgrywana. Komputer/server nie sprawdza czy jest możliwe wystawienie danej karty w danej chwili.
Jasne, automatyzacja nie jest nam potrzebna, wymagałaby pewnie dużo programowania i zasobów. Jedyne co nam potrzebne to stół, stosy, ręka, jakieś znaczniki/liczniki i możliwość manipulowania kartami, ewentualnie jakieś wskaźniki.
Co do kasy, ja jestem w stanie zapłacić dużo, na gE siedziałem całymi dniami i bardzo mi go brakuje
Nie dałoby się jakoś skorzystać z naszego serwera do tego? Bo chyba trochę się marnuje.
A sam jesteś graczem i twoi koledzy też by go używali czy robilibyście to tylko "komercyjnie"? Bo nas takich twardo siedzących na gE było gdzieś z 10ciu. Może gdyby było to bardziej "nasze" to liczba by wzrosła.