Witam wszystkich maniaków wspaniałej gry Doom Trooper, osadzonej w Universum Kroniki Mutantów.
Mam na imię Marcin i jestem pasjonatem dooma. Lata wstecz grywałem w tą kultową grę, jednakże jak wszyscy wiemy, era internetu, gier komputerowych i innych działań wpłynęły, iż świat trochę zapomniał o Doom Trooperze, także i ja. Przestałem grać, karty sprzedałem (czego ogromnie żałuję), jednakże po latach postanowiłem odświeżyć trochę swoją pasję.
W internecie powstało wiele stron i forum poświęconych Mutant Chronicles, Doom Trooper i Warzone. No i dobrze. Jednakże cóż mogłem więcej, jak nie czytać fora przeglądać ciekawe posty, nowe karty, lub stare których nigdy nie widziałem. Próbowałem grać na LackeyCCG, jednakże nikt zainteresowany doomem tam się nie pojawia. Tu właśnie tkwi problem. Ciężko umówić się na wspólną grę tak aby każdemu dopasować. Użytkownicy tego forum, sami widzicie że wasze próby gry na Lackey szybko się skończyły.
I tu pojawia się nowe forum:
http://doomtrooperonline.mforos.com/Jest to hiszpańskie forum poświęcone Doomowi. Co najwspanialsze jest w tym, że chłopaki opracowali nową aplikację do gry przez forum. Nie wymaga to specjalnie czasu ani siedzenia w tym samym momencie przed kompem. Każdy ściąga tą aplikację na swój komputer, zakłada konto na forum i poprzez umieszczanie screenshotów przeprowadza swoje akcje! Jest to świetna zabawa. Szczegóły dowiecie się na forum.
Tak, forum jest po hiszpańsku, ale nie zrażajcie się, ja też nie znam hiszpańskiego, tłumaczę sobie na polski, lub angielski, nie jest to trudne, nie mam problemów z korzystania z forum. Wymaga angielskiego na niskim poziomie. Aplikacje też są częściowo przetłumaczone na angielski. Karty przecież w większości znacie.
Zachęcam do wejścia na stronę, to nic nie kosztuje, a zobaczycie że to fajna zabawa, przecież o to nam wszystkim chodzi. Zachęcam do gry, jak coś to służę pomocą. Jestem tam pod tym samym nickiem.
Pozdrawiam
Marcino