Zdecydowanie jestem za tym aby był to ekwipunek. Jak już wcześniej było mówione - gdy zostawimy to jako specjala to i tak musimy zrobić erratę aby dodać opis zagrywania. A Winter napisał wyraźnie - This card was SUPPOSED to be an Equipment card
Jak wszystkie Trucizny miał to być ekwipunek. Jeżeli ktos się boi trucizn będzie musiał sie nastawiać przeciw specjalom i ekwipunkom, a tym czasem miały to być
tylko ekwipunki.
Co do Dont call again - o ile mi wiadomo, można zdjąć tą kartę zagrywając np Ostatczene natarcie. Zapytajcie nipy jak ktos nie wierzy
Problem polega na tłumaczeniu więc ludzie mający języka angielski jako pierwszy język wiedzieli jak to zagrywać i nigdy nie było problemów. Z tego co mi wiadomo, można to zdjąć dzięki akcji ataku uzyskanej dzięki kartom. Być może się mylę bo nie dam głowy uciąć, że tak powinno być to tłumaczone, ale spotkałem się tym podczas gry również na GE.
Zapytałem kogo trzeba - co ciekawe, okazało się, że faktycznie można tylko np dodać jedną akcję dzięki Żądzy krwi do potrzebnych 4 akcji. Ostateczne natarcie natomiast podobno nic nie daje - w sumie wojownik ten nie może wykonać żadnej akcji bo to gracz musi zdjąć kartę. Poprawiam więc zapis na karcie.
Jak ostatnio o to pytałem to miałem wrażenie, że dostałem inną odpowiedź, ale może było to jakieś nieporozumienie :/
Przy okazji - może ktoś dosłownie przetłumaczyć tekst z Don't call again?