Marzec 20, 2019, 02:06:47 am

Autor Wątek: Plagiat  (Przeczytany 8538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Diablerist

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1508
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 01, 2009, 05:43:37 pm »

Dostajesz wszystko co ma w text boxie.
Zapisane

Lapson

  • ****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 470
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 01, 2009, 06:03:36 pm »

Plagiat nie zmieni odpowiednio umiejętności Luterańskiego? Tzn tak by mógł jej używać wojownik plagiatujący?
Zapisane

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2731
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 01, 2009, 06:27:49 pm »

W swietle dyskusji powyżej, wygląda na to, że plagiatowanie Luterańskich Wiernych nic nie daje (czyli źle graliśmy na kilku turniejach - wychodzi na to  :D). Trzeba by o tym pamiętać, bo zdaje się na każdym turnieju niemalże ktoś ich jednak plagiatuje... :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 09:26:22 pm wysłana przez Skoq »
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5396
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 01, 2009, 07:51:49 pm »

Ja bym grał, że plagiat na luterańskiego działa. Uważam, że jeśli pisze w text boxie - wojownik X potrafi to i to. A plagiat weźmie wojownik Y i bierze zdolności wojownika X, to zdolnośc brzmi wtedy wojownik Y potrafi to i to - inaczej czepiając się słówek większość zdolnośći można wykluczyć. Np Golema, a nie o to chyba chodziło. A co do lutka - była jeszcze inna dyskusja jeśli się słówek czepiamy :P (Lutek vs Amnezja).
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2731
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 01, 2009, 09:25:30 pm »

No właśnie - ja osobiście też wolałbym grać bez "czepiania się słówek", czyli że da się plagiatować Lutków - wg interpretacji Preta z postu powyżej, zwłaszcza, ze do tej pory tak graliśmy cały czas, na każdym turnieju... ;) - Plagiat ma jakiś sens przy takiej interpretacji, inaczej dyskusja będzie przy każdym przypadku niemalże.
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 01, 2009, 11:36:21 pm »

no bez przesady! Kilka postów wyżej udowadniasz ze Plagiat na Lutka nic nie da w czym całkiem Cie popieram, a tu nagle całkowita zmiana zdania? Jak słusznie zauwazyłes zdolność lutka nie odnosi sie do jego samego lecz umożliwia Graczowi zakłocenie karty specjalnej. Nie twórzcie nowych zasad tylko dlatego że chcecie zeby plagiat był fajniejszy niż jest. 
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

Skoq

  • phpBB Moderatorzy
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2731
  • Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 02, 2009, 01:12:10 pm »

Muleq - mamy świadomość faktu, że w świetle zapisu na Lutku Plagiat nic nie da (tak jak i Amnezja, jesli Lutków jest co najmniej dwóch), chodzi o to czy bierzemy wg Plagiatu zdolności dokładnie napisane w text-boxie, czy zmieniamy w nich nazwy wojowników na nazwę posiadacza Plagiatu?  Rozumiem Cię, że jest to pewne założenie, nie wynikające jasno z kart - więc można się z nim nie zgadzać...
Zapisane
Berta Builder v 8.7 :D

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5396
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 02, 2009, 03:17:39 pm »

Plagiat praktycznie w ogóle by nie działał gdyby przenośić text dosłownie lub jeśli wolisz Muleq, działałby tak, że jak zagrasz go powiedzmy na Dziecko Ilian i wybierzesz Golema jako dawcę zdolności, to dziecko nie ma umiejętności golema, ale za to golem może nadal z nich korzystać po tym jak dostanie Amnezją... Dziecko staje się back upem zdolności dla golema zamiast samo z tego skorzystać. Albo gramy dosłownie, albo przenosimy zdolności na nowego wojownika.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 02, 2009, 05:05:50 pm »

Jak dla mnie jest kolosalna różnica miedzy zdolnościa Golema która bezproblemu można splagiatowac a zapisem na Lutku. Wg mnie zapis na Lutku wogole nie jest zdolnościa sensu stricte. To nie dzieki zdoności Lutek może sie anhihilować. To Gracz dzieki posiadaniu Lutka w grze może go anihilować i zakłocic karte. Wy chcecie wyciagnac analogie ze skoro godzimy sie na Golema to na Lutka tez musimy. Wg mnie tej analogii nie ma.
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5396
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 02, 2009, 05:52:56 pm »

Cytuj
To Gracz dzieki posiadaniu Lutka w grze może go anihilować i zakłocic karte.
Kompletna bzdura. Na tej zasadzie można powiedzieć, że połowa zdolnosci to nie zdolności bo robi to gracz. Kto rzuca zaklęcia sztuki? Gracz czy wojownik? Z zapisu na zaklęciach wynika, że gracz.

Cytuj
zdolnościa Golema która bezproblemu można splagiatowac
No można się czepić - bo to golem się leczy, a nie dziecko Ilian co jest napisane wyraźnie w text boxie.

Cytuj
To Gracz dzieki posiadaniu Lutka w grze może go anihilować i zakłocic karte.
Tylko, że wynika to ze zdolności lutka, bo nie można sobie ot tak anihilować np Duranda. A więc to jednak zdolność Lutka.
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2009, 06:01:11 pm wysłana przez pretorianstalker »
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 02, 2009, 07:06:17 pm »

Nie mam pojęcia jakie inne zdolności masz na mysli? Tak samo nie wiem skąd wziałes problem kto ma rzucać czary? Dla mnie oczywiste jest ze czary rzuca wojownik. Nie mieszaj zapisu na czarach ( chociaż tez nie wiem jakie masz na mysli ) ze zdolnościa do używania sztuki jaką posiada każdy wojownik Bractwa. Twój przykładowy Durand daje wszystkim wojownikom Bractwa możliwośc do "cast all aspects of Art" wiec nie bardzo wiem o co ci chodzi?

Też nie jestem za czepianiem sie słowek. Aby plagiat miał sens zgadzam sie ze umiejętności powinny byc traktowane w sposób ogólny. Czyli np. umiejętność automatycznego leczenia jak w przypadku Golema.

Dla mnie wątpliwości budzi zapis na Lutku. Nie upieram sie specjalnie ale wg mnie aby plagiat mogł zadziałać zapis na Lutku powinen brzmiec nieco inaczej. Tak jak pisałem nie jest to dla mnie jakas fundamentalna sprawa zeby sie z Tobą spierać.
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5396
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 02, 2009, 07:20:46 pm »

Zapis na lutku zostaje wtedy przeniesiony na to przysłowiowe ( ;) ) dziecko Ilian i wtedy dziecko może zostać anihilowane tak samo jak lutek.

A ze sztuką jest prosta sprawa - np Anihilacja - CAST AS THREE ACTIONS - rozumiem, że to zapi dla wojownika? :) Jak dla mnie zapis ten jest kierowany do osoby która go czyta ;)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2145
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 02, 2009, 08:36:07 pm »

W sprawie Lutka niech i tak bedzie. Mam tylko nadzieje ze nie zamierzacie ustalić ze po Plagiacie skoro jedno Dziecko Ilian może się anihilowac tzn. ze wszytskie inne tez nabywają tą zdolność?

W sprawie czarów nigdzie nie masz napisane ze Gracz może sie posługiwac Sztuką natomiast na wojownikach taki zapis i owczesm wystepuje. W związku z tym logiznym chyba jest ze tekst na Anihilacji odnosi sie do wojownika a nie do czytającego kartę Gracza.
Zapisane
KORWiN - 4,76% - a jednak naprzód!! :)

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5396
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 11, 2009, 12:21:11 pm »

Odkopuję temat plagiatu :)
Jak myślicie - jak to będzie ze zdolnościami z Plagiatu i odpornością na MH?:) Czego można użyć, a czego nie? Dla mnie dziwna sprawa, bo trochę jak Nomura czy Działko vs Nietoperz - niby są odporne na te karty, ale zdolności dostaje wojownik i wykorzystuje je przeciwko nietoperzom. Co więc z Plagiatem? Np Plagiat na Shadow Mastera i anihilacja? Albo Plagiat na Znawcę Sztuki i rzucenie eliminacji - gdzie przebiega granica? :)

Albo - Plagiat -> Lutek vs Untouchable :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 12:25:54 pm wysłana przez pretorianstalker »
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Nekro

  • phpBB Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2037
  • Coś W Dowolnej?
    • Zobacz profil
Odp: Plagiat
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 13, 2009, 09:54:24 pm »

Zapisane