Co do turnieju plemiennego - mam nadzieję (choć to tylko moje marzenie pewnie) że nie wszyscy będą grać Triadą - może niech chętni do takiego turnieju już teraz zadeklarują się którym z plemion będą grać - bo chodzi przecież o to by wszystkie plemiona w grze były, a nie sama Triada -
Panowie proszę o deklaracje kto i czym gra (mi osobiście obojętne - wezmę to plemię na które będzie najmniej chętnych i tyle). Jak graliśmy u Preta Corporate Wars, to każdy się zadeklarował i z góry było wiadomo kto czym gra (tzn tylko korporacja była znana) - i grało się naprawdę fajnie - więc z plemiennymi można zrobić podobnie.
Co do Triady - Luterów nie banujemy, zaś słynna blokada Kawaleryjski Zwiadowca+Powołanie+Patriarcha+Pierwsza Poprawka, lub też Kawaleryjski Zwiadowca+Cień lub cokolwiek innego co blokuje ataki zupełnie - gramy w ten sposób, że jeżeli wojownik który chroni innych przed byciem atakowanym w jakikolwiek sposób (przejmuje ataki, lub nie pozwala atakować innych dopóki on jest w grze) stanie się wojownikiem, któego również nie można zaatakować w żaden sposób, to nie może on wówczas chronić innych przed byciem zaatakowanym, czyli - jeśli mamy np paru luterów i jednego kawaleryjskiego i ma on cień, to można luterów atakować dopóki cień nie zostanie zdjęty z kawaleryjskiego. W przypadku combo z Powołaniem gramy tak:
Na stole mamy kawaleryjskiego (powołanego), patriarchę, np lutera i pierwszą poprawkę - zgodnie z tym co napisałem wyżej możemy atakować Lutera, gdyż patriarchów nie można atakować jeśli są inni wojownicy na placówce, a skoro kawaleryjski jest patriarchą, to jego również atakowac nie możemy, a skoro jego nie możemy, to on nie może chronić pozostałych wojów przed byciem zaatakowanym-> Luterański może zostać zaatakowany - mam nadzieję że to w miarę jasne jest
Wiem, że sam się kłóciłem m.in z Pretem o tą blokadę, bo w świetle znanych zasad ona jest legalna choć i tak powstaje trochę nielogiczna pętla, ale dla uproszczenia walki na placówce, oraz dla większej przyjemności z gry zastosujmy powyższą zasadę. która rozwieje wątpliwości. Co uczestnicy na to?