Witajcie! Nie bardzo wiem gdzie poruszyć mój temat, więc piszę w tym wątku, ponieważ wydaje mi się najbardziej zbliżony.
Od jakiegoś czasu prowadzona jest na forum selekcja kart z dodatków nie wydanych w Polsce. Piszę z następującą propozycją / informacją - nawiązałem kontakt z drukarnią w Lublinie, która byłaby skłonna wydrukować karty nie stawiając wygórowanych warunków. Dotychczasowe próby bowiem kończyły się odmową bądź właśnie postawieniem warunków z sufitu (np: min. 1000 kopii pojedyńczego wzoru karty, do tego min. 100 wzorów i cena od kilku tys.).
W ostatnim przypadku warunki są dosyć znośne - przy moim zapytaniu - 122 karty x5szt. wyszło prawie 1zł za kartę. Przy większej ilości cena jest do negocjacji (nie wiem na jakim poziomie - grosz, kilka czy kilkanaście).
Wydruk jest na bazie skanów - jaki skan, taka jakość. W drukarni powiedziano mi że min. przyzwoitości to skan 300 dpi. Dzisiaj odebrałem próbny wydruk -ze skanów 300, 600 i 1200dpi. Wydruk jest na papierze kredowym. Osobiście uważam że do gry jest bardziej niż dobrze.
Aha - nie posiadają wykrojnika do kart, więc albo trzeba by taki sfinansować (min. 300 zł) albo samemu sobie wycinać z wydrukowanych arkuszy.
Jeżeli jest zainteresowanie tematem - wyznaczcie proszę osobę, której osądowi ufacie. Mogę wysłać takowej próbkę wydruku dla oceny jakości.
Jeżeli są jakieś dodatkowe pytania postaram się na nie odpowiedzieć.