NO VICTOR BELIEVES IN CHANCE
Fajna karta (dodatkowy +, za Nietzschego), choć nie lubię atutów, których jedyną zdolnością jest wpływanie na wyznaczone karty (to takie mało przewidujące). Przypomina mi jedną kartę z mojego dodatku.
COMMAND CENTER
Cholernie mocna karta - aż za mocna... ochrona INŻYNIERÓW PRÓŻNI, DIANY, SYKESA czy innych power-upperów przez wypakowanego DENTA, to pełna kontrola gry (jeśli ktoś chce nas atakować)... a gdy ktoś mu zagraża, napuszczamy na niego jakiegoś pionka, któremu INŻYNIER wręcza GRANAT NEURALNY.
SUN NEVER SETS ON THE EMPIRE
Bardzo fajna misja... możnaby zwiększyć wymagania jej spełnienia i zamiast 10
Z, dawałaby wtedy automatyczne zwycięstwo (brakuje takich misji), choć trzebaby wtedy dobrze ją sformułować, aby nie robiła problemów z PRAWIE CI SIĘ UDAŁO, ALE...
BRAIN IMPLANTS
Karta o wiele za mocna - po pierwsze powinna być wyłącznie dla Cybertronicu, a po drugie modyfikatory są za wysokie (+5 dają pojazdy). Za to rysunek fajny.
EXOCOETIDAE
Takie coś powinno być dla Algerotha (lub innego Apostoła), a nie dla Najemników. Do tego - za mocne.
ALEXANDER STEWART
Nie kojarzę postaci, ale może już po prostu nie pamiętam... wiem, że wielu Imperialistów (i nie tylko) podejrzewało pewnego Arthura Morgana o herezję (gdyż 'znalazł' kiedyś sposób na ochronę elektroniki przed wpływem Mrocznej Harmonii, którym się oczywiście z nikim nie podzielił, jako szef firmy Morgan Electronics
). Zresztą nawet jeśli imię jest wymyślone, to nic złego - wręcz lepiej, gdy ma się wolne pole do popisu (nie każdy bohater z DT pojawiał się również w WZ czy MC). Chyba moja ulubiona karta z 6 wyżej przedstawionych. Bohater analogiczny do ERVINA STAHLERA, ale jakiś taki ciekawszy w cechach - czekam jeszcze na bohaterów Mishima-Demnogonis, Cybertronic-Muawijhe i Capitol-Ilian. W STEWARCIE jak i w STAHLERZE denerwuje mnie jednak to, że nie są pełnymi WYZNAWCAMI (zbierają Dary, ale do Cytadeli wejść i na tacę rzucić już nie łaska).
PS - proszę o ilustratorów...
I skoro tak Cię męczy wena, to widzimy się w lutowym konkursie - to wyzwanie! ^^