Forum ogólne > Klub Arkadin
Twórczość graczy
pretorianstalker:
Post pod postem ale ważne info - uwaga!!! Wrzucajcie swoje karty pozakonkursowe do działu selekcji przeznaczonego na karty polskich graczy :) Zasady mniej więcej te same co w selekcji kart z dodatków fanowskich, tylko niech jeden użytkownik nie wrzuca 30 sztuk na raz - nie robimy ograniczeń, ale z umiarem proszę :) Podyskutujemy i wybierzemy jakieś grywalne i sensowne propozycje.
Nekro:
Jako że chodzi za mną pewien pomysł od dawna a nie mam czasu na jego stworzenie przesyłam wam jedynie szkic z prośbą o komentarz negatywny lub pozytywny. Ewentualne modyfikacje mile widziane.
KONSOLA RADAROWA
rodzaj karty - ekwipunek
przynależność - ogólna
Dołącz do dowolnego pojazdu w który wyposażony jest wojownik za trzy akcje. Konsola może pomieścić do trzech radarów. W dowolnym momencie możesz dodawać do konsoli radary z ręki bądź odrzucać radary z kosoli. Mając:
1 radar wojownik zawsze atakuje jako pierwszy
2 dwa radary raz w swojej turze możesz przeglądać pięć wierzchnich kart z draw pile każde gracza
3 radary możesz raz w swojej turze zaanihilować 1 kartę z stosu kart odrzuconych każdego gracza
Kapitan Shinobi:
Stary temat - trudno, ale pomysł mi się podoba.
Takie mam wątpliwości:
Zakładam, że posiadanie 2 Radarów "wyłącza" zdolność dawaną przez jeden (i analogicznie przy przejściu z 2 na 3) - czy dobrze myslę?
Przeglądać swój własny draw pile też można (z 2 Radarami)?
Czy można łączyć w jednej turze działanie - np, mam 2 Radary w konsoli, więc sobie oglądam po 5 kart z każdej talii, po czym dokładam trzeci Radar i zabieram się za discardy?
Co z kartami z talii po obejrzeniu - odkładam w kolejności jak były, w dowolnej, czy może gracz ma prawo do potasowania?
Koszt 3 akcji jest jak dla mnie za wysoki. Potrzeba długiego łańcuszka, żeby zacząć "mieszać" komuś szyki.
Zredukowałbym co najmniej o 1, a może nawet o 2 akcje.
Nekro:
1. Zdolności wynikają z ilości radarów dołączonych do konsoli.
2. Można przeglądać stosy dowolnego gracza.
3. Można łączyć działanie konsoli w zależności od ilości radarów.
4. Co do przetasowania tutaj warto uściślić. Skłaniał bym się aby decydował posiadacz konsoli.
5. Koszt 3 akcji ma być wysoki bo bonusy idące z konsoli są mocne jak nie potężne. Samo dokładanie radarów jest przecież darmowe.
Pomysł do swobodnej modyfikacji.
Kapitan Shinobi:
1. Ok rozumiem
2. jw
3. tak myślałem ;)
4. No w sumie to byłaby silna broń, gdyby decydował "konsolarz" - Np. widzę w 5 kartach przeciwnika groźne kombo, każę mu potasować - a nuż mu źle podejdzie. No i odwrotnie - u mnie w talii zły rozkład - potasować.
5. Zauważmy, że taki Surveillance Ship z Morta bardziej miesza, nie będąc nawet pojazdem. Żeby użyć konsoli, trzeba mieć talię zapchaną Radarami, które, gdy tylko konsolka spadnie, stają się nie użyteczne.
Jednakowoż jako mniej doświadczony "doomtrooperowiec" jestem skłonny przyjąć i taką wersję.
--- Cytat: Nekro w Stycznia 21, 2019, 10:43:31 am ---Pomysł do swobodnej modyfikacji.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli ci to nie przeszkadza, to "swobodnie" wykorzystam i zmodyfikuję pomysł.
PS
nie tworzę kart, piszę tylko szkice - jak to się mówi "do szuflady", na własne potrzeby, więc proszę mnie nie oskarżać o naruszenie praw autorskich ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej