Sierpień 11, 2022, 05:01:57 am

Autor Wątek: Kultyści z Mroczną kohortą  (Przeczytany 9381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Kultyści z Mroczną kohortą
« dnia: Maj 13, 2006, 08:52:16 pm »

Oto moja talia, którą właśnie rozegrałem dwie gry i mimo nieprzyjemnych talii przeciwników udało mi się dwukrotnie wygrać.

Wojownicy:
3x Kultysta Ilian
3x Kultysta Algerotha
3x Kultysta Demnogonisa
3x Kultysta Muawijhe
3x Kultysta Semai

Karty specjalne:
1x Grabież
1x Złoto dla naiwnych
1x Zamówienie
1x Zagubienie
5x Ukryte siły
1x Bezlitosna efektywność
1x Dar losu
2x Pech
2x Play it again
2x Economic breakdwon
2x The stahler palace
5x Zakłócenia łączności
1x Skradzione papiery
1x Zużycie
2x Inspiracja
3x Ucieczka
2x Ujawnienie przeznaczenia
2x Wykrycie agentów
3x Nadwyżki
4x Kontrybucja wojenna
4x Tchórzostwo

Ekwipunek:
3x Przenośna mina

Misje:
3x Mroczna kohorta
2x Zgładzenie tchórza

Dary:
2x Całun
1x Pound of flesh
5x Przeklęte oko

Umocnienia:
3x Obóz szkoleniowy
1x Archiwa bractwa
1x Komora kriotechniczna

Kart tu trochę więcej niż w przeciętnej talii, ale talia i tak sprawdzała się lepiej niż myślałem. Generalnie chodzi o to aby utrzymać wojowników w grze i wykonać nimi misję - Mroczna kohorta. Nie jest to jak się okazuje tak duży problem. Stahler palace odgrywa tu dużą rolę, wspomagany oczywiście przez Economic breakdwon. Za każdy atak przeciwnik musi płacić 10PA, a może mieć max 15. Poza tym często musi radzić sobie ze zużyciem co również powoduje, że punktów na atak nie starcza. Jak już atak się uda, to zawsze jest tchórzostwo. Do blokowania ataków służy również całun - sami atakować nie musimy więc nam on nie przeszkadza. Aby nie dopuścić innych graczy do zdobywania PZ, mamy Kontrybucję.... z punktami nie jest wesoło więc nikt nie ma jak zapłacić :P
Do tego wszystkiego Obozy szkoleniowe i Komora kritechniczna nie pozwalają przeciwnikom się pozbyć naszych kultystów.
Co ciekawe grałem z taliami:
1.Bractwo - oparte na mortyfikatorach (pałac Stahlera więc nie działał - musiałem tutaj używać przeklętych oczu)
2.Mishima - Toshiro w połączeniu z całkowitym zaćmieniem - wszystkie moje karty w grze co jakiś czas się odwracały co przeszkadzało w wypełnieniu misji, ale znowu tutaj Pałac Stahlera skutecznie blokował przeciwnika :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 01:40:14 pm wysłana przez Nekro »
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1502
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2006, 09:10:40 pm »

No no podoba mi się. Też chciałem coś na Kultysktów wymyślić. Dorzuć jeszcze Pergamin i Semai'a do Sidebaru i będą płacić 15PA za atak  ;)
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2006, 09:13:46 pm »

Był w sidebarze :P Ale nie wykorzystałem - nie było potrzeby :)
Poza tym miałem jeszcze Mur obronny, o którym nie wspomniałem ;)
W sidebarze oczywiście jeszcze karty zdejmujące odporność na Harmonię i pare przecidziałających sztuce itp.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1502
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2006, 12:47:22 pm »

1. Yyy, Pound ov Flesh nie można dać Heretykowi nawet jeśli jest jednocześnie wyznawcą Apostoła moim zdaniem.

2. Mógłbyś jeszcze dorzucić parę przynależności do Korporacji i Doborowych Oddziałów, choć wtedy byłoby pewnie za dużo kart w decku, ale jaka radocha :mrgreen:

3. I jeszcze mnie ciekawi czy jak deklarujesz w danej sytuacji, że jest DoomTrooper'em to czy karty, których nie może używać (MH) odpadają? Chyba nie...
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2006, 01:07:10 pm »

1. Faktycznie... error :/

2.Dużo za dużo :)

3.Nigdzie nie pisze, że karty te spadają więc nie spadają. Karty, z których wojwonik teoretycznie korzystać nie może spadają tylko wówczas, gdy na danej karcie jest taki zapis. Np. Dotknięty światłem
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Muleq

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1965
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2006, 08:16:06 pm »

A nie lepiej byłoby poprostu zamiast kultystów bedziewnych wsadzic paru niszczycieli, rozdzieraczy i ewnetualnie nekromagusów za murem i do tego mroczna harmonie!! To jest talia cos sie dzieje a wojownicy maja realna siłe a nie strasza smiechem!! Z tego co widze wyznajesz zasade i z zera mozna zrobic bohatera:) pytam sie tylko po co?? Głównie chyba zeby wkurwiac przeciwników tak jak pamietna talia nietoperzy!!:))  Aprops, rozumiem ze zagubienie i bezlitosna nie moga byc w turniejówce?? Grabiez równiez wydaje mi sie zbedna gdyz jak sam mówiłes max punktów to 15 no  chyba ze Bio bys chciał wyciagnac. Polecam tez ewentulanie przyparcie do muru. Wydaje mi sie ze talia miała by małe szanse z Toshiro lub talia mortyfikatorów. No i wielkim minusem jest brak odpornosci na sztuke.
Zapisane
Konfederacja - 6,81% - WRESZCIE!! :)

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1502
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 14, 2006, 08:23:21 pm »

Pewnie, że możnaby, ale to już będzie całkiem inna talia :)  Tu chodzi głównie o wykonanie Mrocznej Kohorty i patrzenie jak przeciwnik się gotuje. Zagubienie i Bezlitosna są zabronione w grach 1 na 1, a oni chyba grali we trzech. Ja bym jeszcze dorzucił Falling Market i już w ogóle jest wesoło  :>
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 14, 2006, 10:30:06 pm »

Cytuj
A nie lepiej byłoby poprostu zamiast kultystów bedziewnych wsadzic paru niszczycieli, rozdzieraczy i ewnetualnie nekromagusów za murem i do tego mroczna harmonie!!

Potrzebowałem wyznawców wszystkich apostołów o wartości max 4 (obóz szkoleniowy).
Cytuj
Grabiez równiez wydaje mi sie zbedna gdyz jak sam mówiłes max punktów to 15 no chyba ze Bio bys chciał wyciagnac.

1.Moge wziąć brakującego wyznawcę.
2.Ja mam nadwyżki, a one bronią prze Krachem ekonomicznym ;)
Cytuj
Polecam tez ewentulanie przyparcie do muru.

Było w sidebarze - na Toshiro i tak lipa :(
Cytuj
No i wielkim minusem jest brak odpornosci na sztuke.

Dla wojowników nie potrzebuję, bo walki i tak nie ma ;)
Dla gracza też nie potrzebowałem zbytnio jak się okazało, chociaż raz dostałem Sztormem chaosu.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

koszal

  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 237
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 15, 2006, 08:11:28 am »

Podobnie jak Diablerist polecam Dorzucić Semai i pergamin przeklętej inkantacji. W moim przypadku się sprawdził. Żadnych twardszych wojowników, jak zaproponowany niszczyciel, czy rozdzieracz dusz nie dawałbym, bo chodzi przecież o tani koszt wystawiania.
Dla klimatu używałem przy talii kultystów strzelby zarazy oraz owcy na rzeź. Zdejmowałem strzelbą jakiegoś buraka wystawionego za pomocą owcy, aby ranić drugiego kolesia. Całunu zaś używam obowiązkowo razem z chaosem na polu bitwy. Wówczas po własnym ataku używam całunu, aby przeciwnicy nie mogli atakować, a nawet jeśli mogą to za 14 A,
he he he...
Zapisane

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1502
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 15, 2006, 05:19:10 pm »

Jeszcze mi przyszło na myśl, że można dorzucić Wrzask - tak tą żałosną Kartę MH :lol: Chociaż i tak za dużo już kart w tym decku...
Zapisane

Marqwitch

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1199
  • Pożeracz Dusz(onek)
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 20, 2006, 02:19:48 am »

Cytuj
Pound ov Flesh nie można dać Heretykowi nawet jeśli jest jednocześnie wyznawcą Apostoła


Pretorian! - ty chamie! (to tak jak się nie zna dobrze kart z Mortyfikatora)

A Pałac Stahlera jest przegięty - 10A to za wiele!
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 20, 2006, 12:47:41 pm »

Cytuj
Pretorian! - ty chamie! (to tak jak się nie zna dobrze kart z Mortyfikatora)

Error  :P
Cóż, zdarza się - i tak nie udalo mi sie go użyć ;)
Tylko trochę strachu napędziłem :)
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.

Diablerist

  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 1502
  • Valpurgius?
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 16, 2006, 01:20:16 am »

Jeszcze w razie braków wśród wymaganych Wyznawców mógłbyś dorzucić ze dwa Blessed by Apostle.
Zapisane

Nicodemus

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 568
    • Status GG
    • Zobacz profil
    • http://www.doomtrooper.pl
Kultyści
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 19, 2006, 11:51:29 pm »

palac stahlera to umocnienie tak tylko przypomne bo jest w specjalnych :)
ja bym wywalil dary a dodal calkowite zacmienia :) uniwersalne bardziej ;)
Zapisane

pretorianstalker

  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 5470
    • Zobacz profil
Kultyści
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 20, 2006, 12:00:08 am »

Całkowite to całkowita lipa w tej talii ;)
Nie można sobie misji wyłączać bo sie ich nigdy nie wykona :) Jak pełną turę mają przetrwać to muszą być koszulką do dołu nonstop.
Zapisane
-Odmień "archiwum".
-No daj spokój.
-Odmień, no...
-Weź się tato.