Oto moja talia, którą właśnie rozegrałem dwie gry i mimo nieprzyjemnych talii przeciwników udało mi się dwukrotnie wygrać.
Wojownicy:
3x Kultysta Ilian
3x Kultysta Algerotha
3x Kultysta Demnogonisa
3x Kultysta Muawijhe
3x Kultysta Semai
Karty specjalne:
1x Grabież
1x Złoto dla naiwnych
1x Zamówienie
1x Zagubienie
5x Ukryte siły
1x Bezlitosna efektywność
1x Dar losu
2x Pech
2x Play it again
2x Economic breakdwon
2x The stahler palace
5x Zakłócenia łączności
1x Skradzione papiery
1x Zużycie
2x Inspiracja
3x Ucieczka
2x Ujawnienie przeznaczenia
2x Wykrycie agentów
3x Nadwyżki
4x Kontrybucja wojenna
4x Tchórzostwo
Ekwipunek:
3x Przenośna mina
Misje:
3x Mroczna kohorta
2x Zgładzenie tchórza
Dary:
2x Całun
1x Pound of flesh
5x Przeklęte oko
Umocnienia:
3x Obóz szkoleniowy
1x Archiwa bractwa
1x Komora kriotechniczna
Kart tu trochę więcej niż w przeciętnej talii, ale talia i tak sprawdzała się lepiej niż myślałem. Generalnie chodzi o to aby utrzymać wojowników w grze i wykonać nimi misję - Mroczna kohorta. Nie jest to jak się okazuje tak duży problem. Stahler palace odgrywa tu dużą rolę, wspomagany oczywiście przez Economic breakdwon. Za każdy atak przeciwnik musi płacić 10PA, a może mieć max 15. Poza tym często musi radzić sobie ze zużyciem co również powoduje, że punktów na atak nie starcza. Jak już atak się uda, to zawsze jest tchórzostwo. Do blokowania ataków służy również całun - sami atakować nie musimy więc nam on nie przeszkadza. Aby nie dopuścić innych graczy do zdobywania PZ, mamy Kontrybucję.... z punktami nie jest wesoło więc nikt nie ma jak zapłacić

Do tego wszystkiego Obozy szkoleniowe i Komora kritechniczna nie pozwalają przeciwnikom się pozbyć naszych kultystów.
Co ciekawe grałem z taliami:
1.Bractwo - oparte na mortyfikatorach (pałac Stahlera więc nie działał - musiałem tutaj używać przeklętych oczu)
2.Mishima - Toshiro w połączeniu z całkowitym zaćmieniem - wszystkie moje karty w grze co jakiś czas się odwracały co przeszkadzało w wypełnieniu misji, ale znowu tutaj Pałac Stahlera skutecznie blokował przeciwnika